Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Investim pentru creșterea calității vieții locuitorilor Sectorului 1

Publicat: 03.02.2010
          Și în anul 2010, Primăria Sectorului 1 continuă investițiile pentru creșterea calității vieții locuitorilor Sectorului 1.
              În perioadă de criză economică, cel mai eficient mod de a administra resursele de la bugetul local îl reprezintă alocarea fondurilor către proiecte majore de investiții care cresc calitatea vieții și creează facilități pentru atragerea de noi investitori. Prin activitatea economică desfășurată pe raza Sectorului 1, agenții economici generează venituri la bugetul local care se întorc în servicii mai bune pentru populație.

"Fără infrastructură, fără investiţii nu putem vorbi de dezvoltare economică. Primăria Sectorului 1 a anticipat criza și a orientat bugetul local pentru investiții majore: reabilitarea termică a blocurilor, reamenajarea peisagistică, investiții în infrastructura rutieră și edilitară, modernizarea piețelor din Sectorul 1 etc. Cu alte cuvinte, investim pentru creșterea calității vieții locuitorilor Sectorului 1" a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

·         Principala măsură anti-criză a administrației locale o reprezintă reabilitarea termică a blocurilor din Sectorul 1. Peste 200 de blocuri din cartierele Pajura, Bucureştii Noi, Calea Griviţei, Ion Mihalache şi Băneasa vor fi reabilitate termic în anul 2010. Aceste imobile se adăugă celor aproape 80 de blocuri izolate termic de administraţia locală anul trecut. Reabilitarea termică a clădirilor este cea mai eficientă şi economică metodă de reducere a consumului de energie precum şi a costurilor de încălzire, facturile la întreţinere scăzând cu 40%, iar pierderile de căldură cu 80%.

Reabilitarea termică a blocurilor reprezintă începutul unui proces complex, de regenerare urbană a Sectorului 1. Izolarea termică a blocurilor reprezintă prima etapă din "Strategia 2012 Sectorul 1" – cel mai complex program de regenerare urbană desfăşurat la nivelul Capitalei. Acest program este o premieră pentru România şi vizează zonele ansamblurilor de locuinţe Chitila, Bucureştii Noi, Pajura, Dămăroaia şi Aviaţiei. „Blocuri reabilitate termic, cu faţade noi, înconjurate de spaţii verzi sunt genul de intervenţii punctuale, pe care deja le-am început. Urmează să construim, în cartier, legături utile între bloc şi şcoală, grădiniţă, supermarket, piaţă sau parc, prin optimizarea traseelor către aceste funcţiuni. Ultimul pas va veni de la sine: cartiere dinamice, pentru care avem o predicţie de dezvoltare socială şi economică, interconectate. Acesta este, pe foarte scurt, punctul în care vrem să ajungem în anul 2012", a precizat primarul Andrei Chiliman.

·         Regenerarea urbană continuă în anul 2010 și cu reabilitarea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu. Primăria Sectorului 1 a reușit să ia în administrare acest teatru de la Ministerul Culturii pentru a-l consolida, reabilita și reda cetățenilor Sectorului 1. Odată cu finalizarea lucrărilor,

bucureștenii se vor putea delecta cu piese de teatru și îi vor putea vedea la "lucru" pe cei mai îndrăgiți actori ai scenei românești.

·         Anul acesta, Piața Agro-alimentară Amzei va fi redată circuitului comercial. Potrivit proiectului câştigător: "Piaţa Amzei în şase pieţe", stabilit în urma unui concurs de arhitectură iniţiat de Primăria Sectorului 1, suprafaţa desfăşurată a noii pieţe va fi dublă – 10.507 m², faţă de 5.760 m² cât are în prezent. După finalizarea lucrărilor, Piaţa Amzei va avea spaţii verzi, parcaje laterale, parcaj subteran, alei şi terase în jurul complexului, iar noua construcţie va păstra elemente din arhitectura veche a zonei şi va menţine funcţia de piaţă agroalimentară.

·         Primăria Sectorului 1 va construi un cartier de locuințe sociale în zona Odăi care vor fi repartizate chiriaşilor din casele retrocedate foştilor proprietari, precum şi persoanelor cu venituri reduse care nu deţin o locuinţă. "Prin construirea de locuinţe, din fonduri proprii, pe Şoseaua Odăi, vrem să fim prima comunitate din Bucureşti care încearcă să găsească soluții cât mai multe la problemele locative ale persoanelor cu venituri reduse, dar mai ales ale persoanelor evacuate din casele naţionalizate" a mai precizat Primarul Chiliman.

·         Peste 150 de familii din cartietul Teodor Neagoe vor "relua" legătura cu orașul odată cu finalizarea consolidării pasarelei pietonale ce leagă acest cartier de Cartierul Chitila. Pasarela va avea 50 de m, investiția urmând a fi finalizată în doar 3 luni de la începerea lucrărilor.

·         Primăria Sectorului 1 finalizează introducerea rețelelor de apă și canal. Ultimele 40 de străzi din Sectorul 1, aflate în zone de cotă joasă, vor avea alimentare cu apă și rețea de canalizare: zona Lacul Grivița, zona Lacul Băneasa vest, zona lacul Floreasca, zona Chitila sud, zona Chitila Triaj. După introducerea utilităților, Primăria Sectorului 1 va reabilita și infrastructura rutieră de pe aceste artere. Totodată, în acest an administrația locală va moderniza infrastructura rutieră de pe 22 de artere din Sectorul 1.

·         Administrația locală Sector 1 continuă și în anul 2010 lucrările de consolidare ale sediului Primăriei Sectorului 1 din bd. Banu Manta nr. 9, clasat ca monument istoric, alături de imobilul din Piața Amzei nr 13.

"Doar prin investiţii putem ameliora efectele crizei şi printr-o colaborare reală cu sectorul privat, care este, în orice democraţie civilizată, motorul economiei. Vom continua investiţiile pentru creşterea calității vieții locuitorilor din Sectorul 1, care este și principalul obiectiv al meu pentru acest mandat" a mai declarat Primarul Sectorului1, Andrei Chiliman.

Biroul de Presă

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut