Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Investiţii de peste 2,5 milioane de euro pentru modernizarea bazei sportive „Iolanda Balaş Soter”

Publicat: 24.01.2008
  Primăria Sectorului 1 va aloca, în 2008, 10 milioane de lei (peste 2,5 milioane euro) pentru modernizarea bazei sportive „Iolanda Balaş Soter", aflată în administrarea Federaţiei Române de Atletism.
 

Primăria Sectorului 1 va aloca, în 2008, 10 milioane de lei (peste 2,5 milioane euro) pentru modernizarea bazei sportive „Iolanda Balaş Soter", aflată în administrarea Federaţiei Române de Atletism.

Suma – alocată de la bugetul local al Sectorului 1 – este necesară pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a tribunei, cu o capacitate de 2000 de locuri, din incinta stadionului „Iolanda Balaş Soter", construcţie care prevede şi spaţii de cazare, săli de conferinţă, precum şi săli de forţă şi recuperare pentru sportivi.

Investiţia se înscrie în strategia socială a Primăriei Sectorului 1 de a promova activităţile sportive, mai ales în rândul elevilor. Mai mult, modernizarea bazei sportive „Iolanda Balaş Soter" va ridica standardele de calitate oferite de aceasta şi va permite organizarea unor competiţii internaţionale.

„Investiţia în sport este o investiţie pentru sănătate! Bucureştiul – un oraş sufocat de betoane, în care bazele sportive sunt lăsate în paragină pentru ca, apoi, să fie transformate în proiecte imobiliare – are nevoie de astfel de investiţii. O bază sportivă modernă, de tradiţie, este un îndemn pentru mişcare, pentru sport, iar autoritatea locală are obligaţia de a susţine astfel de proiecte", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Capitala duce o lipsă acută de baze sportive: majoritatea spaţiilor sunt de neutilizat, din cauza degradării, prin schimbarea obiectului de activitate sau a inexistenţei unor dotări minime. Modernizarea Stadionului „Iolanda Balaş Soter" este imperativă, iar beneficiarii acestei investiţii – sportivii de performanţă şi nu numai – vor avea la dispoziţie o bază sportivă modernă, multifuncţională, cu dotări la standarde occidentale, care le va oferi posibilitatea practicării sportului preferat în cele mai bune condiţii.

Acesta este doar primul pas spre o reală rentabilizare a acestui spaţiu, deoarece se prefigurează construirea unei săli de atletism la standarde omologabile de către Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF), incintă care, printr-o dotare adecvată, va putea găzdui nu doar activităţi sportive de performanţe, ci şi competiţii şcolare sau diverse activităţi sociale.

Dotările viitoare ale complexului sportiv vor permite organizarea unor competiţii atletice de nivel internaţional şi vor putea găzdui întrecerile rezervate amatorilor sau concursurile şcolare.

Colaborarea dintre Primăria Sectorului 1 şi Federaţia Română de Atletism este reglementată printr-un protocol, semnat joi, 24 ianuarie 2008, de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman şi presedintele FRA, Sorin Matei.

Protocolul – încheiat pentru o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire – prevede stabilirea, la începutul fiecărui an bugetar, a resurselor financiare pe care Consiliul Local al Sectorului 1 le va pune la dispoziţia Federaţiei. În 2008, acestea se ridică la valoarea de 10 milioane lei.

Pe lângă susţinerea financiară, Primăria Sectorului 1 va elibera, în conformitate cu prevederile legale, certificate de urbanism şi autorizaţiile de construire necesare pentru realizarea investiţiilor ee către FRA.

Cele doua instituţii vor stabili, de comun acord, un orar în care terenurile din incinta barei sportive „Iolanda Balaş Soter" să poată fi utilizate de către cetăţenii Sectorului 1.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut