Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Investiţii majore pentru creşterea calităţii actului medical

Publicat: 28.01.2010
          Primăria Sectorului 1 continuă lucrările de investiţii la unităţile sanitare pe care le administrează. În 2010 va începe construcţia primei clinici de chirurgie cardiovasculară si pediatrie de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", destinată copiilor cu malformaţii cardiace.
             Tot în acest an vor începe lucrările de consolidare și modernizare ale corpului A din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București, lucrările de consolidare și reamenajare ale Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu" precum şi lucrările de consolidare și amenajare exterioară ale clădirii de anatomie patologică din cadrului Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu".

„Pentru Primăria Sectorului 1, investiţiile în sănătate sunt esenţiale. Am început, încă din 2005, consolidarea şi modernizarea spitalelor pe care le administrăm. În prezent, majoritatea spitalelor aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 sunt clinici moderne, cu aparatură de ultimă generaţie, în care actul medical se desfăşoară în condiţii normale atât pentru medici cât şi pentru pacienţi.", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

În prezent, se continuă lucrările de consolidare ale corpului G din cadrul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", precum şi lucrările de consolidare și refuncționalizare ale corpului C al Spitalului „Carol Davila". De asemenea, la Spitalul „Sf. Maria" se continuă lucrările de mansardare a spitalului.

Primăria Sectorului 1 are în administrare cele mai multe spitale dintre autoritățile locale din Capitală – 8 unități sanitare – fiind administrația locală care a alocat cele mai multe fonduri  pentru actul medical. Numai în cursul anului 2009, administraţia locală a finalizat extinderea Spitalului Clinic de Nefrologie "Carol Davila", prin construirea unui nou Centru de Hemodializă, numai cu fonduri de la bugetul local. Aceasta a devenit una dintre cele mai importante unități medicale de profil din România. Totodată, pacienții spitalelor "Sfânta Maria" și ai Spitalulului Clinic de Obstretică-Ginecologie „Filantropia" sunt trataţi, din 2009, în unități medicale moderne, consolidate și reamenajate de administraţia locală.

În plus, s-au finalizat lucrările de consolidare şi modernizare ale Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, lucrările de amenajare şi modernizare ale Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, extinderea secţiei la un număr de 60 de paturi, inclusiv reabilitarea instalaţiilor sanitare, electrice şi termice.

Biroul de Presă

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut