Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Îți mulțumim că ești solidar și găzduiești persoane refugiate din Ucraina! Iată cum îți poți deconta cheltuielile cu hrana!

Publicat: 21.03.2022

Ai o locuință în Sectorul 1 și în aceste momente grele, când traversăm cea mai gravă criză umanitară de la al Doilea Război Mondial încoace, găzduiești, în semn de solidaritate, persoane care s-au refugiat din calea conflictului armat din Ucraina? Te informăm că beneficiezi de decontarea cheltuielilor cu hrana acestor persoane.

Potrivit art.1, alin.10 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, "persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea din bugetul inspectoratelor județene pentru situații de Urgență/ Inspectoratului pentru Situații de Urgentă București-Ilfov a cheltuielilor cu hrana în valoare de 20 de lei/zi/persoana găzduită".

Pentru a beneficia de decontarea acestor sume de bani, cetățenii care au o locuință în Sectorul 1 și găzduiesc persoane refugiate din zona conflictului armat din Ucraina, trebuie să depună, în primele trei zile lucrătoare ale fiecărei luni pentru luna precedentă, o cerere la Registratura Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9 sau să o transmită pe adresa de e-mail: registratura@primarias1.ro. Potrivit art.2, alin.1 din Hotărârea Guvernului nr. 336/11.03.2022 în cerere trebuie să se precizeze numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele acestora, localitățile din care aceștia declară că provin și intervalul de timp pentru care solicită decontarea cheltuielilor cu hrana.

Cererile de decontare a cheltuielilor trebuie însoțite de o declarație pe proprie răspundere cu privire la realitatea informațiilor cuprinse în cerere, copia actului de identitate al solicitantului și documente care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care sunt găzduite aceste persoane.

Cererile depuse după termenul prevăzut de actul normativ prevăzut mai sus se soluționează în luna următoare.

Cererea tip și declarația pe proprie răspundere în format tipizat pot fi descărcate de pe site-ul www.primariasector1.ro sau pot fi procurate de la Registratura Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9.

Primăria Sectorului 1 mulțumește cetățenilor Sectorului 1 care, în aceste momente grele pentru poporul ucrainean, sunt solidari cu victimele acestei agresiuni și care găzduiesc persoane care au fugit din calea războiului.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut