Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

„KinOdiseea” – primul festival de film dedicat copiilor

Publicat: 21.09.2009
 

"KinOdiseea" este primul festival internaţional de film pentru copii organizat în România. Prima ediție a acestui eveniment cinematografic, dedicat celor mai tineri spectatori (6-12 ani), se va desfășura la Muzeul Țăranului Român și la cinema Gloria, în perioada 22-27 septembrie 2009.

 

 Capitala se alătură, astfel, marilor metropole ale lumii (New York, Chicago, Londra etc.) care găzduiesc festivaluri similare. Festivalul KinOdiseea, organizat de către Asociaţia Culturală Script şi Metropolis Film, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, îşi propune educarea copiilor prin film și revitalizarea filmului autohton pentru copii.

Vor fi prezentate în premieră naţională 12 lungmetraje pentru copii (de ficţiune şi de animaţie) selecţionate şi premiate la festivaluri internaţionale, dar şi patru producţii româneşti clasice, cărora le va fi rezervată o zi specială – Ziua filmului românesc.

Pe parcursul festivalului se vor desfășura mai multe ateliere interactive (regie, actorie şi efecte speciale) pentru elevii bucureşteni, susţinute de cineaşti tineri, cu experienţă atât în domeniu, cât şi în lucrul cu copiii. Pe lângă proiecțiile filmelor, copiii se vor bucura de o serie de concerte, de mini petreceri, un bal mascat, întâlniri cu actorii din filmele prezentate în festival și multe alte surprize.

Pentru a stimula producţia cinematografică autohtonă pentru copii, KinOdiseea organizează un concurs de proiecte de film de lungmetraj, la care pot participa atât scenarişti profesionişti, cât şi amatori.

KinOdiseea va avea invitați regizori, actori, personalități ai cinematografiei  din străinătate, printre care și Petr Koliha, directorul unuia dintre cele mai vechi și mai prestigioase festivaluri de film pentru copii desfășurat la Zlin, Cehia.  

Biroul de Presă

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: comunicare@primariasector1.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut