Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Locuitorii Sectorului 1 au ales mijloacele electronice pentru plata taxelor și impozitelor locale

Publicat: 23.03.2022

Cetățenii Sectorului 1 folosesc în număr din ce în ce mai mare mijloacele electronice de plată pentru a-și achita taxele și impozitele datorate bugetului local. Astfel, de la începutul anului până în data de 15 martie 2022, 62,76% dintre contribuabilii persoane fizice care și-au achitat obligațiile datorate bugetului local au utilizat mijloacele electronice pentru plata impozitelor și taxelor față de 55,64% în aceeași perioadă a anului trecut.

Până la jumătatea lunii martie 2022, contribuabilii persoanele fizice din Sectorul 1  și-au achitat impozitele și taxele locale în procent de 60,05%. Dintre aceștia, 37,48% și-au achitat obligațiile datorate în acest an bugetului local prin ghișeul.ro, iar 25,28% au utilizat cardul bancar pentru plata impozitelor și taxelor.

Program prelungit la plata taxelor impozitelor

Reamintim locuitorilor Sectorului 1 că pentru plata integrală cu anticipație, până la data de 31 martie, a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloacele de transport datorate de contribuabili persoane fizice și persoane juridice se acordă  o bonificație de 10% (conform dispozițiilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 105/27.04.2021 privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în Municipiul București, începând cu anul 2022).

Administrația locală a Sectorului 1 vine în sprijinul locuitorilor din această zonă administrativă care doresc să beneficieze de reducerea de 10%, pentru plata integrală, până pe 31 martie, a impozitelor pe locuință, teren și mașină și a decis prelungirea programului de lucru  al tuturor casieriilor până la sfârșitul lunii martie.

Astfel,  în  perioada 21.03.2022-31.03.2022, casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 (DGITL) din Str. Piața Amzei nr. 13, Calea Griviței nr. 208-210, Str. Pajura nr. 13 și Bd. Banu Manta nr. 9 vor fi deschise în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 08:30-18:30, pentru contribuabilii care doresc să-și achite impozitele și taxele locale în numerar sau prin intermediul terminalelor POS.

Modalități diverse și moderne de plată

Pentru plata impozitelor și taxelor, contribuabilii Sectorului 1 au la dispoziție modalități diverse și moderne de plată:

Prin platforma ghiseul.ro, pentru posesorii de carduri bancare. Menționăm că înregistrarea acestora este gratuită;
Prin ordin de plată la banca unde contribuabilul are cont deschis utilizând  următoarele informații: Beneficiar: DGITL Sector 1, CUI beneficiar-12293095, Banca- Trezoreria Sector 1. Pentru codul de cont corespunzător plăţii dorite se poate consulta "Lista de conturi IBAN" de pe site-ul http://www.impozitelocale1.ro
–  Prin aplicațiile de internet banking ale posesorilor de conturi bancare, utilizând  următoarele informații: Beneficiar: DGITL Sector 1, CUI beneficiar: 12293095, Banca: Trezoreria Sector 1. Pentru codul de cont corespunzător plăţii dorite, se poate consulta "Lista de conturi IBAN" de pe site-ul http://www.impozitelocale1.ro;
Prin mandat poștal la oficiile CN POȘTA ROMÂNĂ utilizând următoarele informații: Beneficiar: DGITL Sector 1, CUI beneficiar: 12293095, Banca: Trezoreria Sector 1, Pentru codul de cont corespunzător plăţii dorite, se poate consulta "Lista de conturi IBAN" de pe site-ul http://www.impozitelocale1.ro;
– Cu numerar sau prin intermediul terminalelor electronice pentru derularea tranzacțiilor prin intermediul cardurilor (POS), la una dintre casieriile instituției noastre amintite mai sus.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut