Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Locuri de muncă pe timp de criză pentru persoanele aflate în nevoie

Publicat: 30.06.2010
           Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 a obținut fonduri europene în valoare de 2 milioane de euro, bani cu care se vor crea locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități și pentru angajaţii care desfăşoară activităţi cu această categorie de persoane.
            DGASPC Sector 1 va înființa o întreprindere socială pilot formată din 7 ateliere protejate, în cadrul căreia persoanele cu dizabilităţi vor fi formate în activități precum: croitorie, olărit, brutărie, tipografie, spălătorie ecologică, grădinărit și modelaj lumânări.

Implementarea proiectului a început în data de 01 iunie 2010 şi va avea o durată de 30 de luni, la sfârșitul căreia 60 de persoane cu dizabilităţi vor fi încadrate în muncă în cadrul celor 7 ateliere.

De asemenea, vor fi create trei centre de evaluare vocaţională (DGASPC Sector 1, DGASPC Sector 6 și DGASPC Prahova) care vor evalua și consilia 450 de persoane cu dizabilităţi în vederea integrării acestora în muncă.  

În plus, după implementarea proiectului, o nouă ocupaţie va fi introdusă în Clasificarea Ocupațiilor din România: cea de consilier vocaţional.

„În ciuda crizei financiare, care ameninţă toate domeniile, dar mai ales domeniul asistenţei sociale, DGASPC Sector 1 caută mereu soluţii alternative pentru a menţine serviciile sociale la standarde europene, servicii dezvoltate de-a lungul anilor" a declarat Dănuţ Ioan Fleacă, Director General DGASPC Sector 1.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 are în componenţă centre de protecție a copilului, centre pentru protecția persoanelor adulte cu handicap și centre pentru persoane vârstnice. În aceste centre se oferă servicii de cazare, masă, igienă corporală, programe de recuperare complexă (la domiciliu pentru copiii nedeplasabili), educaţie continuă pentru învăţarea deprinderilor de bază, activităţi de grup şi programe individualizate, activităţi de socializare (excursii, activităţi în aer liber), servicii de îngrijiri medicale, servicii de recuperare și abilitare, servicii medicale și servicii de reintegrare socială etc.

"Pentru Primăria Sectorului 1 investiţiile în asistenţă socială sunt extrem de importante. În ultimii ani am investit masiv în dezvoltarea reţelelei de asistenţă socială din Sectorul 1, fie că este vorba de centre pentru copii cu dizabilităţi sau persoane adulte aflate în nevoie. În prezent, în Sectorul 1 avem cele mai multe astfel de centre din Capitală, reuşind să creăm unul dintre cele mai performante sisteme de asistenţă socială din ţară", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut