Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Mai multă siguranţă în unităţile de învăţământ din Sectorul 1

Publicat: 03.06.2010
          7 minute. Atât este durata de intervenție a echipajelor de poliție la orice tentativă de vandalism în perimetrul școlilor. Acest lucru este posibil datorită măsurilor luate de Primăria Sectorului 1 pentru siguranța elevilor: camere de supraveghere video, butoane de panică, patrule ale Poliției Comunitare.
            Administrația locală a amplasat, până în prezent, 71 de camere de supraveghere în 17 școli și licee care asigură o monitorizare permanentă a tot ce se întâmplă în zonă şi permit intervenția rapidă a poliţiştilor comunitari atunci când este pusă în pericol siguranţa elevilor.

Camerele supraveghează permanent accesul, zonele de recreere şi perimetrul exterior al unităţilor de învăţământ şi sunt racordate la Dispeceratul Central şi la dispeceratele Poliţiilor de Cartier.

Până la sfârşitul anului 2010, Primăria Sectorului 1 va dota cu camere de supraveghere toate unităţile de învăţământ preuniversitar pe care le administrează.

"Preocuparea noastră constantă este siguranța cetățenilor din Sectorul 1. În contextul actual, când constatăm o creştere a nivelului infracţionalităţii la nivel naţional, orice autoritate responsabilă trebuie să răspundă cu măsuri concrete de prevenire a oricărui tip de agresiune la adresa cetăţeanului în general, şi a elevilor în special. Prin măsurile pe care le-am luat am reușit să punem în siguranță unitățile de învățământ pe care le administrăm. Poliţia Comunitară este permanent în alertă pentru a garanta siguranța copiilor și nepoților noștri", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

De asemenea, toate unitățile de învăţământ aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 sunt dotate cu butoane de panică conectate la dispeceratul Poliţiei Comunitare, timpul de răspuns al echipelor de intervenţie fiind de maxim 7 minute de la acţionarea acestuia.

Echipamentul de alarmare este montat în fiecare unitate de învăţământ într-un loc uşor accesibil personalului de pază și se utilizează în următoarele situaţii: pătrundere fără drept în unitatea de învăţământ, intrare prin efracţie, atac asupra personalului de pază, tulburarea ordinii şi liniştii publice, urgenţe medicale sau în caz de incendiu.

Mai mult, echipaje ale Poliţiei Comunitare Sector 1 patrulează pe toată perioada orelor de curs în perimetrul unităţilor de învăţământ. Măsura vizează prevenirea de fapte antisociale care ar putea afecta siguranţa şi integritatea fizică a copiilor şi elevilor, precum şi intervenţia operativă a echipajelor de poliţie comunitară pentru prinderea eventualilor agresori.

Tot pentru siguranța elevilor, Primăria Sectorului 1 a consolidat peste 80% din unităţile de învăţământ care se află în administrarea Consiliului Local şi care prezentau risc seismic. Astfel, s-au finalizat lucrările de consolidare la 22 de grădiniţe, şcoli şi licee, urmând ca în perioada următoare să intre în consolidare ultimele trei unităţi de învăţământ care necesită astfel de investiţii.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut