Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Mai multă siguranță pe străzile Sectorului 1

Publicat: 01.03.2010
          Primăria Sectorului 1 poate şi este capabilă să asigure liniştea şi ordinea publică pe străzile acestei zone administrative. Rezultatul:  infracţionalitatea stradală a scăzut cu peste 20% în cursul anului trecut față de anul 2008.
           "Deși statistic s-a constatat o creştere a nivelului infracţionalităţii la nivel naţional, administraţia locală a răspuns cu măsuri concrete de prevenire a oricărui tip de agresiune la adresa cetăţeanului. Intră în sarcina autorităţii locale să asigure liniştea şi ordinea publică pe raza sectorului pe care îl administrează. Am desfiinţat o mentalitate şi am creat un serviciu. Am reformat Poliţia Comunitară din Sectorul 1 pentru a răspunde eficient şi competent de siguranţa noastră, a copiilor şi nepoţilor noştri" a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Prima măsură concretă pentru creșterea gradului de singuranță în Sectorul 1 a fost reformarea din temelii a Poliţiei Comunitare, proces care a demarat la începutul anului 2008. Au fost înființate 12 secţii de cartier ale Poliţiei Comunitare pentu a putea monitoriza mai atent fiecare zonă din Sectorul 1 și pentru a reduce timpul de intervenție în cazul producerii unei infracţiuni.

De asemenea, Poliţia Comunitară Sector 1 a fost dotată cu tehnică de intervenţie de ultimă generaţie, pentru a putea face față cu succes unui sistem infracţional care apelează la mijloace din ce în ce mai sofisticate.

După reformarea Poliţiei Comunitare, Primăria Sectorului 1 a demarat o strânsă colaborare cu Jandarmeria şi Poliţia Naţională. Patrulele mixte de poliţişti comunitari, jandarmi şi agenţi ai Poliţiei Naţionale acoperă cu precădere zonele aglomerate de pe raza Sectorului 1, pe timpul zilei, iar noaptea sunt acoperite toate cartierele de pe raza acestei zone administrative. Echipele de intervenţie rapidă ale celor trei structuri de ordine publică sunt în alertă 24 de ore din 24 pentru a face faţă eventualelor evenimente infracţionale.

Tot pentru a preveni actele de vandalism, furturile sau alte infracţiuni, Primăria Sectorului 1 a montat sisteme de supraveghere video a zonelor aglomerate din Sectorul 1. Până în prezent au fost montate zeci de camere video în zonele Gara de Nord, Calea Griviţei, Şoseaua Chitila, Bucureştii Noi, cartierul Aviaţiei și zona centrală.

Pentru siguranța elevilor, toate unităţile şcolare din Sectorul 1 au fost dotate cu butoane de panică. Acestea sunt conectate la Dispeceratul Poliţiei Comunitare, forțele de ordine intervenind în maximum şapte minute de la declanşarea butonului de panică.

Mai mult, pentru descurajarea oricărei activităţi infracţionale în perimetrul unităților de învățământ, administrația locală a amplasat, până în prezent, 71 de camere de supraveghere în 17 școli și licee care asigură o monitorizare permanentă a tot ce se întâmplă în zonă şi permit intervenția rapidă a poliţiştilor comunitari atunci când este pusă în pericol siguranţa elevilor.

Primăria Sectorului 1 este prima administraţie din România care a înfiinţat la începutul anului 2008 Serviciul Poliţia Animalelor, conceput ca o structură nouă care să vină în întâmpinarea cetăţenilor pe linie de prevenire a relelor tratamente aplicate şi protecţia animalelor, cuprinzând structuri vizând prevenirea maltratării, intervenţii operative şi medicină veterinară. De asemenea, printre atribuţiile acestui serviciu se numără şi ridicarea de pe străzi a câinilor fără stăpân.

În luna ianuarie 2009 Primăria Sectorului 1 a inaugurat cel mai modern adăpost pentru câinii fără stăpân din Capitală. Situat pe strada Odăi nr. 3-5, centrul poate adăposti peste 500 de câini, care sunt ridicați de pe străzile Sectorului 1. Odată ajunse în adăpost, animalele sunt vaccinate, sterilizate, li se montează microcipuri şi, ulterior, date spre adopţie, dacă nu sunt revendicate.

Direcţia de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut