Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Mai multe locuri de parcare prin introducerea sensurilor unice

Publicat: 29.01.2010
          Primăria Sectorului 1 continuă măsurile pentru fluidizarea traficului rutier. Şi în anul 2010 administraţia locală derulează programul de fluidizare a traficului pe străzile secundare din această zonă administrativă prin introducerea de noi sensuri unice.
            Până în acest moment, au fost introduse sensuri unice pe o treime din străzile secundare din sector, rezultând aproximativ 20.000 de noi locuri de parcare fără plată. Introducerea sensurilor unice pe străzile secundare oferă, pe lângă alternative de fluidizare a traficului, soluţii pentru locuri de parcare, întrucât se poate parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulaţia rutieră să fie obstrucţionată.

Programul de introducere a sensurilor unice pe străzile secundare din Sectorul 1 a fost demarat la începutul anului 2008. Primăria Sectorului 1 a introdus sensuri unice în zonele: Nicolae Titulescu, Calea Griviţei, Bulevardul Ion Mihalache, Aviaţiei, Bulevardul Expoziţiei, Cartierul Băneasa, Dorobanţi şi Romană.

În plus, bucureştenii din Sectorul 1 au la dispoziţie peste 600 de noi locuri de parcare rezidențială, amenajate de către administrația locală în anul 2009. Noile locuri de parcare au fost puse la dispoziţia rezidenţilor din zonele: Aviației, Titulescu, Pajura, Giulești etc. Acestea au fost înființate în urma demolării mai multor garaje care ocupau domeniul public şi limitau locurile de parcare. În acest moment, la nivelul Sectorului 1 există 10.000 de spaţii amenajate, oferite spre închiriere bucureştenilor care locuiesc în ansamblurile de locuinţe şi sunt proprietari de autovehicule.

          "Cetăţenii din Sectorul 1 reprezintă cel mai dinamic, activ şi productiv segment social din România. De aceea, nu ne putem permite să-i ţinem blocaţi ore în şir în trafic. Am bloca 10% din PIB-ul României. Orele pierdute în trafic înseamnă bani pierduţi pentru noi toţi! Vom putea spune că oamenii trăiesc într-un oraş civilizat abia atunci când vor ajunge din cel mai îndepărtat punct al Sectorului 1, până la Universitate, în condiţiile unui trafic de vârf, în cel mult 45 de minute. Acest obiectiv îl urmărim prin introducerea sensurilor unice pe străzile secundare din Sectorul 1", a declarat edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Biroul de Presă

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut