Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Mai responsabili! Elevii din Sectorul 1 învață să protejeze mediul

Publicat: 29.03.2013

Peste 2.000 de elevi din clasele a III- a și a IV-a din 8 școli din Sectorul 1 învață, în perioada martie – iunie 2013, să fie responsabili față de mediu. Romprest a lansat în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, Primăria Municipiului București și Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice (MMSC) programul pilot al Campaniei de Informare ATITUDINEA R.
Programul are ca scop conştientizarea şi informarea participanţilor (copii, cadre didactice, părinţi) asupra importanţei pre-colectării selective şi formarea unui comportament eco-civic faţă de mediul înconjurător. În cadrul proiectului vor fi efectuate şi implementate periodic programe de pre-colectare selectivă, prin organizarea unor competiţii între şcoli.
ATITUDINEA R îşi propune să înveţe copii, într-o manieră originală, ce înseamnă pre-colectarea selectivă a deşeurilor şi de ce este important să dezvolte acest tip de comportament. La rândul lor, copiii vor deveni comunicatori către adulţi, sensibilizându-i şi generând o schimbare atitudinală faţă de importanţa colectării pre-selective a deşeurilor. 

"Colectarea selectivă a deşeurilor se înscrie în preocuparea constantă pe care Primăria Sectorului 1 a arătat-o în ultimii ani pentru protecţia mediului. Vrem să avem siguranţa că deşeurile ajung să fie reciclate, nu aruncate la groapa de gunoi. E de datoria noastră să facem ceva pentru a proteja mediul înconjurător şi pentru a păstra oraşul curat. Trebuie să respectăm locul în care trăim și să avem grijă de sănătatea noastră, a copiilor noştri şi a generaţiilor viitoare!", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

"De-a lungul timpului, compania Romprest, alături de partenerii tradiţionali, dintre care menţionez autorităţi locale, autorităţi centrale, instituţii de învăţământ etc., s-a implicat activ în diverse acţiuni de responsabilitate socială. Considerăm că este datoria noastră civică să ne implicăm activ în protejarea mediului înconjurător care, în final, înseamnă un mediu de dezvoltare sănătos pentru tânăra generaţie. Trebuie subliniat că efortul Romprest nu ar fi fost suficient fără sprijinul autorităţilor locale, centrale şi guvernamentale care nu numai că s-au alăturat demersului nostru, dar au contribuit la reuşita acestui proiect", a declarat, la rândul său, Elena Barabancea, Director Direcţia Management Romprest.
ATITUDINEA R promovează, în premieră, pre-colectarea selectivă printr-un proiect dinamic şi educativ. Programul presupune, pe de o parte, punerea în scenă a unei piese de teatru pe teme eco în care conceptul de protejare a mediului înconjurător este abordat original şi, pe de altă parte, lansarea competiţiei între şcolile participante.
Piesa de teatru pe teme eco transpune copiii într-o lume în care nu se colectează selectiv, dominată de deşeuri şi fără resurse naturale. Alături de eroii colectării selective – Plastic, Hârtie, Sticlă – şi de Romprest, fiecare copil poate deveni un super-erou care ajută la salvarea planetei de poluare prin colectarea selectivă.
Însuşirea comportamentului eco-civic al elevilor va fi testat printr-o competiţie între şcolile participante. Astfel, fiecare şcoală, clasă sau copil participant la campanie poate fi câştigător. Şcolile participante se pot înscrie la cele trei concursuri din cadrul campaniei: "Crează-ţi propria piesă de teatru din deşeuri reciclabile", "Şcoala eco" şi "Eco Paparazzo", care vor fi premiate de Romprest în cadrul unei gale care va avea loc în luna iunie. Concursurile sunt jurizate de Romprest conform Regulamentului Campaniei, ce va fi afişat pe site-ul Romprest: www.romprest.ro.
Concursul "Crează-ţi propria piesă de teatru din deşeuri reciclabile" se adresează claselor din şcolile participante la proiect. Astfel, fiecare clasă îşi va pregăti o piesă de teatru pe teme eco sau o defilare de modă, folosind materiale reciclabile. Concursul se va desfăşura de la data lansării proiectului, până la sfârşitul lunii mai. Câştigătorii vor fi premiaţi în cadrul galei de încheiere din luna iunie.
"Şcoala eco" este concursul de pre-colectare selectivă a deşeurilor reciclabile (Hârtie & Carton şi Pet & Metal) între toate şcolile înscrise în proiect. Concursul se va desfăşura de la sfârșitul lunii martie, până la sfârşitul lunii mai, când vor fi cuantificate cantităţile. Câştigătorii vor fi premiaţi în cadrul galei de încheiere din luna iunie.
Concursul "Eco Paparazzo" este adresat copiilor participanţi la proiect prin care toţi elevii implicaţi în campanie vor surprinde în imagini acţiuni de curăţenie sau de pre-colectare selectivă a deşeurilor reciclabile sau dimpotrivă, acţiuni prin care este poluat mediul. Instantaneele vor fi transmise pe adresa de mailmarketing@romprest.ro, şi vor fi premiate lunar.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut