Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Majoritatea din Consiliul Local blochează programul de reabilitare termică și de consolidare a blocurilor. “Membrii PNL Sector 1, la braț cu Andrei Chiliman, mimează electoral preocuparea față de imobilele aflate în risc seismic”

Publicat: 29.02.2024

Reabilitarea termică și consolidarea blocurilor este blocată de mai multe luni de majoritatea din Consiliul Local Sector 1. În toamna anului 2023,  Primăria Sectorului 1 a elaborat Programul local multianual “Consolidare și reabilitare termică în scopul reducerii riscului seismic al clădirilor și creșterii performanțelor energetice a blocurilor de locuințe din Sectorul 1 al Municipiului București.” 

Acest program ar fi permis administrației locale a Sectorului 1 să realizeze rapid expertizele tehnice pentru toate blocurile din această zonă administrativă, inclusiv cele construite în perioada interbelică, și să facă lucrări de consolidare și de reabilitare termică.

Proiectul a fost blocat constant de coaliția majoritară din  Consiliul Local Sector 1 în ultimele patru ședințe: 4 decembrie 2023, 28 decembrie 2023, 29 ianuarie 2024 și 12 februarie 2024.

“În acest moment, în Sectorul 1 nu există în vigoare un program multianual, iar din acest motiv este de neînțeles atitudinea consilierilor locali PSD-PNL care este contrară intereselor comunității locale. În Sectorul 1 sunt cele mai multe blocuri de locuințe vechi, încadrate într-o clasă de risc seismic care necesită lucrări urgente de consolidare”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În plus, Programul local multianual ar permite expertizarea și consolidarea blocurilor care au fost reabilitate termic după anul 2009. Un astfel de bloc este situat pe Bulevardul Bucureștii Noi, are crăpături în pereți și necesită lucrări urgente de consolidare.

“Cunoaștem exact situația de la acest imobil și vrem să intervenim urgent. A fost un bloc reabilitat termic în anii 2012-2013, de administrația condusă de Andrei Chiliman, dar lucrările au fost făcute aici de mântuială. S-au folosit materiale de construcție ieftine și nu s-au respectat standardele de calitate. Explicația este simplă, și ne-a comunicat-o DNA: pentru aceste contracte publice de reabilitare termică, angajații fostelor administrații locale au primit șpăgi. În schimbul comisioanelor, s-a făcut rabat de la calitate. În mod cinic, membrii PNL Sector 1, la braț cu Andrei Chiliman, mimează electoral acum  preocuparea față de imobilele aflate în risc seismic”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Administrația locală a Sectorului 1 are pregătit un prim lot de 100 de blocuri la care s-ar putea interveni de urgență dacă ar fi aprobat un program multianual, în conformitate cu legislația în vigoare. Primarul Clotilde Armand face un apel la consilierii PNL și PSD să voteze rapid acest proiect:

Știți care este asemănarea între vechiul USL și noua stângă comasată PSD-PNL? Comisioanele din contractele publice și foamea de bani! Năravurile vechi dispar greu. Dacă într-adevăr le pasă de nevoile comunității locale, trebuie să facă un lucru simplu. Să voteze rapid Programul local multianual ca să putem interveni de urgență în toate blocurile cu probleme. Avem deja pregătit un prim lot de 100 de imobile! Fără un astfel de proiect adoptat nu putem realiza lucrări de consolidare și reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 1, a mai afirmat primarul Sectorului 1.

Serviciul Imagine și Cultură

Tel. fix: 021/319.10.13/int.151 E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut