Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Marş al solidarităţii antidrog în Centrul Capitalei

Publicat: 07.05.2010
           Bucureştenii care deţin biciclete şi sunt iubitori ai sportului şi mişcării sunt invitaţi la cea de-a treia ediţie a Marşului Solidarităţii Antidrog, eveniment organizat de Primăria Sectorului 1 şi Asociaţia "Forumul Antidrog" – FORAD.
            Marşul, care marchează Ziua Mondială a Luptei Antidrog, va avea loc sâmbătă, 8 mai 2010, începând cu orele 12:00, pe următorul traseu: Piaţa Presei Libere (capătul liniei de tramvai 41), Şos. Kiseleff, Arcul de Triumf, Şos. Kiseleff, Piaţa Victoriei, Bd. Lascăr Catargiu, Piaţa Romană şi retur.

Startul marşului va fi dat de Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, iar la manifestare pot participa bucureşteni de toate vârstele care deţin biciclete, iubesc mişcarea în aer liber şi care spun NU! consumului şi traficului de droguri. Acestora li se vor alătura elevi ai unităţilor de învăţământ din Sectorul 1 care vor conduce bicicletele puse la dispoziţia cetăţenilor Capitalei de Primăria Sectorului 1 în cadrul centrelor de bike-sharing gratuit din Parcurile Herăstrău şi Kiseleff.

Marşul se doreşte a fi un semnal de alarmă în privinţa amplorii pe care a luat-o consumul  de droguri, fenomen apărut ca urmare a lipsei de reacţie şi a lipsei măsurilor concrete ce ar trebui luate de către instituţiile centrale ale statului român. Totodată, această manifestare îşi doreşte să ofere tinerilor o alternativă de petrecere a timpului liber prin sport, care să îi ţină cât mai departe de flagelul drogurilor.

"Sportul înseamnă viaţă, drogurile înseamnă moarte. Marşul antidrog pe biciclete se adaugă celorlalte proiecte ale Primăriei Sectorului 1 de promovare a unui mod de viaţă sănătos: "Cupa 1"- cea mai importantă competiţie a sportului şcolar din Capitală, centrele de bike-sharing gratuit din parcurile Herăstrău şi Kiseleff, amenajarea a două bazine de înot ultramoderne, de dimensiuni olimpice, la Şcoala Nr.3 şi modernizarea principalelor baze sportive din Sectorul 1 sunt numai câteva exemple în acest sens. Este de datoria administraţiei locale să ofere adolescenţilor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, iar sportul este este cea mai bună modalitate de a-i ţine pe tineri departe de droguri şi delincvenţă", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Marşul Solidarității Antidrog se doreşte a fi un semnal de alarmă în privinţa amplorii pe care a luat-o consumul de droguri, fenomen apărut ca urmare a lipsei de reacţie şi a lipsei măsurilor concrete ce ar trebui luate de către instituţiile centrale ale statului român. Marșul face parte dintr-un proiect amplu de consțientizare și informare în ceea ce privește problematica consumului de stupefiante, prin oferirea de alternative la acest flagel, una dintre ele fiind sportul și activități legate de sport, atât outdoor, cât și indoor.

În cadrul acestui proiect vor fi împărțite 10.000 de dvd-uri cu tematică antidrog, dvd-uri ce vor fi distribuite în timpul unor întâlniri la care vor participa elevii și profesorii din liceele din Sectorul 1. Aceștia vor fi informați de către psihologi specializați în tratarea dependenței de stupefiante din cadrul Asociației "Forumul Antidrog" – FORAD în legătură cu dimensiunea fenomenului traficului și consumului de droguri, cu modalitățile de tratare a dependenței de stupefiante. De asemenea, vor fi prezentate cazuri concrete de dependenți care au reușit să renunțe la consumul de stupefiante.

Direcţia de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut