Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Măsuri anticriză: Produse cu până la 50% mai ieftine pentru persoanele din Sectorul 1 cu venituri reduse

Publicat: 26.05.2010
           Persoanele cu venituri reduse din Sectorul 1 îşi vor putea achiziţiona la preţuri simbolice produse esenţiale pentru traiul zilnic dintr-un magazin social amenajat de Primăria Sectorului 1.
            Magazinul Social face parte din Proiectul SOMARO (Social Market Romania) şi este rezultatul unui parteneriat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 și Fundaţia austriacă Katharina Turnauer.

Magazinul Social, singurul de acest gen din țară, va fi deschis într-un imobil pus la dispoziţie gratuit de Administraţia Pieţelor Sector 1 în Piața Matache.

"Criza economică adânceşte sărăcia şi diferenţele de statut social în cadrul unei comunităţi. Este de datoria administraţiei locale să vină în ajutorul persoanelor aflate în nevoie, mai ales într-o perioadă de declin economic şi recesiune cum este cea pe care o traversăm. Deschiderea Magazinului Social face parte dintr-un program mai larg al administraţiei locale de prevenire a marginalizării sociale a persoanelor din Sectorul 1", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Produsele care vor fi vândute în cadrul acestui magazin – alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte – sunt donate de către companii de retail din Austria şi România. Acestea sunt bune pentru consum, dar nu pot fi vândute din diverse motive care au legătură cu forma, nu cu conţinutul produsului.

Persoanele aflate în nevoie din Sectorul 1 vor putea achiziţiona produse la preţuri cuprinse între 30-50% din preţul iniţial. Sumele încasate din vânzarea produselor vor fi folosite exclusiv pentru buna desfăşurare a activităţii magazinului social sau pentru dezvoltarea acestui proiect.

De produsele magazinului social amenajat de Primăria Sectorului 1 vor beneficia familiile aflate în evidenţa Direcției Generale de Asistență Socială Sector 1, care au venituri sub 500 lei/membru de familie (altele decât beneficiarii de venit minim garantat) şi care se află în cel puţin 2 din următoarele situaţii: persoane fără loc de muncă, familii cu mulţi copii în întreţinere, bolnavi cronici care necesită tratament permanent, fără de care viaţa le-ar fi pusă în pericol, persoane fără locuinţă, pensionari, persoane cu handicap, familii monoparentale, şomeri, tineri proveniţi din centrele de plasament din Sectorul 1 (dacă nu mai beneficiază de sprijin de la alt furnizor de servicii sociale) şi persoane care au executat o pedeapsă privativă de libertate, în termen de maximum 1 an de la data eliberării, dacă sunt înscrişi într-un program de reintegrare profesională.

Proiectul SOMARO are la bază un concept originar din SUA care a fost preluat şi funcţionează cu succes, încă din anul 1999, în mai multe orașe din Austria precum Linz, Salzburg, Stezr, St Polten, Wels şi Viena.

Scopul acestui proiect este de a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse şi de a preveni adâncirea sărăciei la nivelul comunităţii unde el funcţionează.

Direcţia de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut