Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Măsuri preventive împotriva răspândirii virusului AH1N1 în toate unitățile de învățământ din Sectorul 1

Publicat: 10.11.2009
         Măsurile de prevenire a răspândirii virusului gripal AH1N1 au fost intensificate de către autoritățile Sectorului 1 în toate unitățile de învățământ de pe raza acestei zone administrative, după confirmarea primelor cazuri la Colegiul German Goethe.
           Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a dispus marți, 10 noiembrie 2009, achiziționarea de material dezinfectant cu care se intervine zilnic pentru sterilizarea tuturor sălilor de clasă pentru a preîntâmpina eventuale cazuri de îmbolnăvire. Astfel, după orele de curs, toate unitățile școlare vor fi dezinfectate.

Mai mult, toate unitățile de învățământ din Sectorul 1 sunt dotate cu echipamente de dezinfectare a mâinilor care sunt folosite de către elevi și cadre didactice la intrarea în unitățile de învățământ. Aceleași aparate sunt amplasate și în sălile de sport.

De asemenea, în toate unitățile de învățământ se realizează evaluarea zilnică a stării de sănătate a elevilor de către personalul medical specializat. Cadrele didactice vor solicita părinților ai căror copii vor prezenta simptomele noii gripe să-i țină acasă pe durata convalescenței.

Ca măsură suplimentară, starea de sănătate a elevilor va fi evaluată și de către personalul medical al Complexului Multifuncțional "Caraiman".

Aceste măsuri vor fi menținute pe toată perioada existenței riscului de îmbolnvire cu virusul gripei AH1N1.

"În Sectorul 1 nu există o epidemie de gripă, ci doar câteva cazuri la nivelul Colegiului Goethe. Nu vrem să stârnim panică în rândul cetățenilor. Primăria Sectorului 1 și autoritățile sanitare competente au luat măsurile necesare prevenirii răspândirii virusului gripal prin igienizarea zilnică a tuturor unităților școlare după finalizarea orelor de curs. Asigur locuitorii Sectorului 1 că am luat toate măsurile necesare pentru siguranța copiilor noștri", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Biroul de Presă

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut