Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Meciurile de handbal încheie competiţia Cupa 1

Publicat: 05.05.2010
           Cea mai importantă competiţie sportivă şcolară din Capitală se apropie de final. În luna mai se vor desfăşura ultimele competiţii la Cupa 1: meciurile de handbal, atât cele de la liceu, cât şi cele de la şcoala generală. Meciul care va încheia competiţia va fi cel de handbal băieţi, categoria şcoală generală, pe 21 mai.
           Emoţiile, efortul şi perseverenţa vor fi premiate în cadrul unei festivităţi demne de mari campioni. În data de 24 mai cei mai talentaţi sportivi din școlile din Sectorul 1 vor fi premiaţi de Primarul Andrei Chiliman şi de mari personalităţi ale sportului românesc.

La cele mai multe dintre probe se cunosc deja câştigătorii, unii dintre campionii din 2009 păstrându-şi titlul şi anul acesta. La gimnaziu, câştigătorii la baschet fete şi baschet băieţi sunt aceiaşi de anul trecut: elevii de la Şcoala nr. 179. La volei, campioanele sunt tot fetele de la Şcoala nr. 7, însă la fotbal avem noi campioni: jucătorii de la Şcoala nr. 181.

La atletism, categoria gimnaziu, câştigătorii sunt: Carina Ionescu (Şcoala nr. 45), Alexandru Mirică (Liceul Greco-Catolic Timotei Cipariu), Maria Gavrilă (Şcoala nr. 181) şi Sorin Frăţilă (Şcoala nr. 171). La liceu, învingătorii de anul acesta sunt: Raluca Bizganu (Colegiul Tehnic Media), Maria Adela Constantin (Colegiul Naţional I.L. Caragiale), Andrei Chiu  (Colegiul Agricol V. Harnaj) şi Alin Coti (Colegiul Tehnic Material Rulant).

La baschet băieţi şi fotbal, categoria liceu, campionii sunt aceiaşi de anul trecut: Liceul Ion Neculce şi, respectiv, Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă. Cei din urmă reprezintă chiar echipa care a jucat meciul demonstrativ de deschidere a Cupei 1, din 23 martie. La volei, tot ca şi anul trecut, campioanele sunt fetele de la Colegiul Economic Virgil Madgearu.

În ceea ce priveşte concursul de Miss de pe site-ul Cupa 1, s-au înscris deja multe concurente, unele dintre ele fiind chiar participante la competiţiile Cupei. Până în acest moment, primele trei concurente din clasamentul intermediar însumează aproape 2700 de voturi.

„Pe măsură ce competiţiile noastre au devenit tot mai dese, interesul elevilor de a se înscrie a crescut, lucru care nu poate decât să ne bucure, confirmând importanţa deosebită a sportului", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Ioan Chiliman.

În perioada martie – mai 2010, Primăria Sectorului 1 derulează, pentru a 9-a oară, competiţia sportivă şcolară „Cupa 1", adresată liceelor şi şcolilor generale din Sectorul 1 al Capitalei. "Cupa 1" găzduieşze competiţii la şase sporturi: atletism, handbal, baschet, fotbal, volei şi înot, pentru două categorii de vârstă (şcoală generală şi liceu), separat pentru fete şi băieţi. La această ediţie participă 54 de instituţii, mai exact 31 de şcoli generale şi 23 de licee, adică 77% dintre unitățile de învățământ din sectorul 1.

"Prin activitate fizică practicată în mod organizat, copiii noştri se dezvoltă fizic şi psihic armonios şi sănătos, îşi întreţin o stare optimă de sănătate şi îşi formează un caracter de învingător. Sunt susţinătorul unui mod de viaţă sănătos. Sportul înseamnă sănătate!", a mai precizat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut