Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Micuţii au un loc asigurat în grădiniţele din Sectorul 1

Publicat: 21.04.2010
            Micuţii din Sectorul 1 au un loc asigurat la grădiniţă. În Sectorul 1 nu va exista, nici în acest an, o criză a locurilor în grădiniţe datorită măsurilor luate de către administrația locală.
            Peste 600 de noi locuri în grădinițe vor fi create prin construirea a trei grădinițe noi. Primăria Sectorului 1 va demara construirea a trei imobile noi la Grădinița nr. 42 (Str. Gala  Galaction nr. 2), Grădinița nr. 222 (Str. Arad, nr. 38) și Grădinița nr. 146 (Str. Hrisovului, nr. 24).

De asemenea, în cursul acestui an vor începe lucrările de extindere, mansardare și consolidare la patru grădiniţe: Grădiniţa nr. 285 (Str. Witting, nr. 15), Grădiniţa nr. 97 (Str. Minervei, nr. 31), Grădiniţa nr. 97 (Str. Islaz, nr. 13) şi Grădiniţa nr. 285 (Str. Sf. Constantin, nr. 6),  care vor crea un plus de peste 200 de locuri pentru preșcolarii din Sectorul 1.

În urma acestor investiţii, capacitatea grădiniţelor va creşte cu peste 800 de locuri noi. Pentru anul şcolar 2010-2011 vor exista aproximativ 6200 de locuri în grădiniţele aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1, faţă de 5400 câte au existat în cursul acestui an şcolar.

„Toţi copiii din Sectorul 1 cu vârste de grădiniţă au un loc asigurat într-una din cele 51 de unităţi preşcolare administrate de Primărie. Mai mult, vom construi trei grădiniţe noi, iar la alte patru vom finaliza lucrările de extindere și mansardare, având astfel un plus de peste 800 de locuri. În Sectorul 1 nu se poate vorbi despre o criză a locurilor în grădiniţe, pentru că am anticipat această problemă încă de anii trecuţi şi am luat măsuri din timp, pentru a preveni o problemă cu care, din păcate, se confruntă alte sectoare sau localităţi din ţară. Ne preocupă educaţia copiilor, ne preocupă viitorul lor", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Mai mult, Primăria Sectorului 1 s-a preocupat și de siguranța preșcolarilor și a cadrelor didactice, toate grădinițele din Sectorul 1 având în acest moment efectuată expertiza tehnică antiseismică. Din cele 20 de grădinițe care necesitau lucrări de consolidare, Primăria Sectorului 1 a pus în siguranță 16, urmând ca ultimile patru grădinițe să fie consolidate în cursul acestui an.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut