Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Nebulizatoarele achiziționate la suprapreț, probe într-o anchetă DNA, vândute la licitație publică de compania subordonată Consiliului Local

Publicat: 23.11.2022

Un număr de 1.200 de nebulizatoare de bio – decontaminare, cumpărate la suprapreț de fosta administrație locală, au fost scoase la licitație publică de către Compania de Investiții și Dezvoltare Sector 1 S.A., structură aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1.

Primăria Sectorului 1 nu a fost consultată cu organizarea acestei licitații publice, administrarea Companiei fiind realizată prin intermediul reprezentanților numiți de Consiliul Local Sector 1.

Cele 1.200 de nebulizatoare de bio – decontaminare au fost achiziționate, în septembrie 2020, la prețuri supraevaluate, cu suma de totală 17.880.000 lei. Fosta administrație nu a folosit deloc aceste nebulizatoare, din cauza faptului că acestea trebuie să fie manipulate doar de către persoane autorizate în acest scop.

Curtea de Conturi a constatat, în 2021, că în acest caz a fost organizată o procedură formală pentru achiziția celor 1.200 de nebulizatoare, fără aprobarea Consiliului Local Sector 1 a rectificării bugetului de venituri și cheltuieli, în care se prevăd aceste cheltuieli și fără posibilitatea utilizării acestora de către beneficiari. Consecințele economico – financiare ale abaterilor de la legalitate și regularitate: prejudicierea bugetului Companiei de Investiții și Dezvoltare Sector 1 S.A.

Contractul de achiziție publică este anchetat, în acest moment,  de procurorii DNA. Un număr de 55 de persoane – doi foști primari, funcționari publici, oameni de afaceri- și mai multe firme sunt puse sub acuzare. În acest dosar, Camera Deputaților a avizat favorabil încuviințarea percheziției informatice în cazul unui fost primar. 

Primăria Sectorului 1 face demersuri pentru ca aceste posibile tentative de distrugere a unor probe să fie aduse la cunoștința procurorilor.

Informațiile despre scoaterea la licitație publică a celor 1.200 de nebulizatoare de bio- decontaminare apare într-un anunț postat pe site-ul Companiei de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public Privat Sectorul 1 SA (http://cids.ro/licitatie.php).

Valorificarea acestora, prin licitație publică deschisă, se face în trei loturi, potrivit anunțului Companiei:
• Lot 1 : 343 bucăți nebulizatoare CUBE S cu 0 ore de folosință;
• Lot 2 : 835 bucăți nebulizatoare CUBE S cu 24 ore de folosință;
• Lot 3 : 22 bucăți nebulizatoare CUBE S cu 156 ore de folosință.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut