Nu mai încuraja cerșetoria în Sectorul 1!
Cu ajutorul tău, cerșetoria este în realitate o "afacere" profitabilă ce poate aduce zilnic câștiguri impresionante chiar și de peste 1.000 lei/zi. Oferind bani cerșetorilor, chiar dacă sumele individuale par nesemnificative sau simbolice, contribui fără voia ta la încurajarea și menținerea acestui fenomen.
În cele mai multe cazuri, cerșetorii folosesc diferite trucuri pentru a te impresiona și a te sensibiliza: păpuşi care simulează bebeluşi, deficienţe locomotorii nereale sau povești bine ticluite care ar putea înduioșa pe oricine. Aceștia, de fapt, joacă doar un rol pe care l-au învățat foarte bine și pe care îl interpretează cu mult talent pentru a te face să bagi mâna în buzunar cu sentimentul că ai făcut un gest nobil.
Pentru a te ajuta să conștientizezi faptul că acest fenomen este întreținut exclusiv de tine, polițiștii locali din Sectorul 1 te întâmpină pe arterele din această zonă administrativă cu materiale informative prin care te îndeamnă să renunți la acest vechi și nociv obicei: oferirea de bani sau alte bunuri cerşetorilor.
"Fiecare bănuţ dat unei persoane care te opreşte constant la colţul străzii, în staţiile de metrou sau de RATB înseamnă, de fapt, un ajutor dat unor reţele de crimă organizată care nu fac decât să profite de pe urma unor persoane cu handicap real sau a unor minori. Este de datoria noastră să curmăm acest flagel, dar în acest demers avem nevoie şi de sprijinul tău: spune, la rândul tău, NU cerşetoriei", a declarat Directorul Adjunct al Poliţiei Locale Sector 1, Iosif Bălan.
Tot prin generozitatea ta, întreții și alte persoane care sunt de fapt tot cerșetori mascați: parcangiii şi spălătorii de parbrize. Trebuie să știi că pe străzile principale și secundare din Sectorul 1 nu există locuri de parcare rezervate, exceptându-le pe cele marcate corespunzător (cum ar fi cele aferente misiunilor diplomatice). În rest, locurile de parcare sunt la liber, iar cei care vin să-ți solicite bani în aceste locuri sunt, de fapt, cerșetori deghizați a căror activitate trebuie să încetezi s-o mai încurajezi.
Deși agenții locali îi amendează și îi sancționează pe cei care practică cerșetoria, diminuând în ultimii ani acest fenomen pe raza Sectorului 1, aceștia revin în stradă pentru că tu, fără să conștientizezi, le susții activitatea. Numai împreună putem stopa cerșetoria în Sectorul 1!
Compartimentul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă
E-mail: presa.primaria1@gmail.com
Lasă un răspuns