Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Oferim asistență medicală gratuită pentru refugiații din Ucraina

Publicat: 10.03.2022

Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, asigură asistență medicală gratuită refugiaților din Ucraina care sunt cazați în centrele din această zonă administrativă.

Încă de la începutul crizei umanitare, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dispus Serviciului de Ambulanță Socială din cadrul Complexul Multifuncțional Caraiman să supravegheze starea de sănătate a refugiaților și să le ofere tot sprijinul medical necesar.

Astfel, cele două echipaje medicale ale Ambulanței Sociale sunt în fiecare zi în cele șapte centre de cazare administrate de Primăria Sectorului 1, unde au fost amenajate peste 1.000 de paturi pentru cazarea persoanelor care au fugit din calea războiului din Ucraina. Aceștia evaluează starea de sănătate a persoanelor refugiate, fac consultații de specialitate, măsoară temperatura și tensiunea arterială, testează glicemia, stabilesc și administrează schemele de tratament ale pacienților.

"Refugiații din Ucraina sunt victime nevinovate ale unui război crud și avem obligația morală de a fi alături de ei în aceste momente grele. De aceea, le asigurăm tot suportul și sprijinul nostru. Alături de colegii de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și de colegii de la Poliția Locală Sector 1, personalul medical de la Caraiman are un rol cheie în acest ajutor umanitar pe care-l oferim refugiaților din Ucraina", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut