Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Ordinul Arhitectilor si Primaria Sectorului 1 au lansat un concurs de proiecte de arhitectura

Publicat: 03.11.2004
Astazi, 03.11.2004, ora 11.00, primarul sectorului 1 Andrei Ioan Chiliman a lansat oficial un concurs de proiecte de arhitectura pentru realizarea cladirii noului Centru de Hemodializa al Spitalului Clinic de Nefrologie „Carol Davila”. „Este un concurs de arhitectura pentru construirea unei aripi noi în incinta spitalului”, a mentionat primarul sectorului 1.
Organizatorii acestui eveniment sunt Primaria Sectorului 1 prin Administratia Fondului Imobiliar al Unitatilor Sanitare Publice – Sector 1 si Ordinul Arhitectilor din România.
Criteriile care vor sta la baza aprecierii proiectului laureat vor pune accentul pe calitatea arhitecturala precum si pe integrarea perfecta atât în ansamblul arhitectonic al cladirii actuale a Clinicii „Dr. Carol Davila” cât si în peisajul urbanistic privilegiat al zonei. „Acest concurs l-am lansat pentru readucerea, a înca unei parti a Bucurestiului, la un nou nivel de prezentare, la o frumusete pe care a pierdut-o precum si a-l aduce în rândul capitalelor europene”, a afirmat primarul Andrei Ioan Chiliman.
Din Comisia de jurizare fac parte atât membri ai Ordinului Arhitectilor din România si ai Uniunii Arhitectilor cât si reprezentanti ai Clinicii „Dr. Carol Davila”, pentru a se asigura o linie arhitectonica specifica ansamblului cladirii precum si functionalitatea tuturor sistemelor medicale pentru un numar sporit de pacienti.
Acest eveniment reprezinta „…o întoarcere la normalitate. Pâna astazi, cel putin în ultimii 14 ani, nu s-a mai tinut cont de parerile specialistilor în domeniu, criteriile edilitare fiind altele decât cele ale unei arhitecturi calitativ-superioare care sa pastreze specificul Capitalei”, a conchis primarul sectorului 1, domnul Andrei Ioan Chiliman.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut