Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Parcări subterane cu peste 900 de locuri în cartierele Sectorului 1

Publicat: 19.10.2011

Locuitorii Sectorului 1 şi celelalte persoane care tranzitează zonele Aviaţiei, Ion Mihalache, Dorobanţi şi Banu Manta îşi vor găsi mult mai uşor un loc de parcare.

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa din 13 octombrie 2011, la propunerea Primarului Andrei Chiliman, amenajarea a 4 noi parcări subterane cu un total de 904 locuri pe străzile Ştefan Burileanu, Clucerului, Teheran şi Banu Manta.

Amplasamentele pe care urmează să fie amenajate parcările subterane sunt:
Ştefan Burileanu – de la intersecţia cu strada Av. Şerbănescu până la intersecţia cu strada Nicolae Caramfil, cu o suprafaţă de 8.500 mp şi 342 locuri de parcare;
Clucerului – de la intersecţia cu strada Mareşal Averescu până la proprietăţile private de pe strada Stolnicului, cu o suprafaţă de 2.383 mp şi 77 locuri de parcare;
Teheran – de la intersecţia cu Calea Dorobanţilor până la intersecţia cu strada Jean Monnet, cu o suprafaţă de 6.534 mp şi 234 locuri de parcare;
Banu Manta – sub toată parcarea existentă în zona clădirii Primăriei Sectorului 1 şi sub o cale a străzii Banu Manta şi a străzii Vlădoianu, cu o suprafaţă de 6.350 mp şi 251 locuri de parcare.

„Amenajarea de parcări subterane reprezintă, alături de sensurile unice, o modalitate identificată de primărie pentru fluidizarea traficului în aceste importante zone ale Sectorului 1. Pentru ca cetăţenii să numai fie ţinuţi blocaţi în trafic, se impune, în anumite zone, scoaterea de urgenţă a automobilelor parcate pe marginea drumului în afara carosabilului. Numai astfel putem avea un trafic fluent şi civilizat, demn de o capitală europeană”, afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Primăria Sectorului 1 a creat noi locuri de parcare și prin introducerea sensurilor unice pe străzile secundare, acţiune demarată în anul 2008. Pe lângă fluidizarea traficului, introducerea de sensuri unice a creat parcaje noi, întrucât se poate parca pe ambele laturi ale străzii fără a obstrucționa circulaţia rutieră. Până în prezent au fost introduse sensuri unice pe o treime din străzile secundare din Sectorul 1, rezultând peste 100.000 de noi locuri de parcare fără plată.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă
E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut