Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Pentru o viaţă sănătoasă! Peste cincizeci de mii de bucureşteni cuceriți de mersul pe bicicletă

Publicat: 29.09.2010
           Mersul pe bicicletă este din ce în ce mai popular în rândul bucureştenilor. Zeci de mii de locuitori ai Sectorului 1 și nu numai au "profitat" și în acest an de oferta Sectorului 1 al Municipiului București şi Asociaţiei Green Revolution și s-au plimbat gratuit cu bicicleta în Parcurile Herăstrău şi Kiseleff.

           În numai șase luni de la redeschiderea centrelor de închiriere, peste 50.000 de locuitori ai Capitalei "au pedalat" una dintre bicicletele puse la dispoziţia lor în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România, față de aproape 30.000 în aceeași perioadă a anului trecut.

            Începători sau experimentați, tineri sau vârstnici, sute de persoane închiriază zilnic bicicletele centrelor "La Pedale" pentru o plimbare în aer liber în parcurile Kiseleff şi Herăstrău (zona Baraka).

            Programul „La Pedale", care îşi propune promovarea mersului pe bicicletă în oraş, după un model deja implementat cu succes în principalele capitale europene, pune la dispoziţia publicului de toate vârstele 250 de biciclete verzi în trei modele – pentru copii, adolescenţi şi adulţi. 

            Centrele de închiriere „La Pedale" sunt deschise publicului până în data de 31 octombrie 2010, de luni până vineri în intervalul orar 11:00-19:00, iar sâmbătă şi duminică de la 10:00 la 20:00.

            Bicicleta – doar cu buletinul!

             Închirierea unei biciclete verzi nu costă nimic şi se face pe baza buletinului şi a unui contract de dare în folosinţă semnat la centrele „La Pedale". Bucureştenii se pot plimba timp de maximum două ore în perimetrul parcurilor de unde au închiriat bicicleta. Cei dornici să facă o plimbare vor trebui să știe să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulație, să aibă un comportament decent și să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcționare.

             "Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, mă bucur că bucureştenii s-au plimbat în număr atât de mare cu bicicletele pe care le punem la dispoziţia lor în cadrul proiectului La Pedale. Succesul acestui proiect creează premisele câştigării bătăliei cu aglomeraţia din trafic. Ne urcăm pe bicicletă (şi) pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile orașe din Europa", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Compartimentul Imagine, Cultură, Presă și Informatică

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut