Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Pentru o viaţă sănătoasă! Zeci de mii de bucureşteni s-au plimbat gratuit cu bicicletele „La Pedale”

Publicat: 16.08.2010
           Zeci de mii de bucureşteni au "profitat" de oferta Primăriei Sectorului 1 şi  Asociaţiei Green Revolution şi s-au plimbat gratuit cu bicicleta în Parcurile Herăstrău şi Kiseleff.

            În numai patru luni de la redeschiderea centrelor de închiriere, peste 32.000 de locuitori ai Capitalei "au pedalat" una dintre bicicletele puse la dispoziţia lor în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România.

           Începători sau experimentați, tineri sau vârstnici, sute de persoane închiriază zilnic bicicletele centrelor "La Pedale" pentru o plimbare în aer liber în parcurile Kiseleff şi Herăstrău.

           Centrele de închiriere „La Pedale" sunt deschise publicului până în data de 31 octombrie 2010, de luni până vineri în intervalul orar 11:00-19:00, iar sâmbătă şi duminică de la 10:00-20:00.

           Programul „La Pedale", organizat de către Primăria Sectorului 1 împreună cu Asociaţia Green Revolution, pune la dispoziţia publicului de toate vârstele 250 de biciclete verzi în trei modele – pentru copii, adolescenţi şi adulţi – în parcurile Kiseleff şi Herăstrău (zona Baraka). 

           Bicicleta – doar cu buletinul!

           Închirierea unei biciclete verzi nu costă nimic şi se face pe baza buletinului şi a unui contract de dare în folosinţă semnat la centrele „La Pedale". Bucureştenii se pot plimba timp de maximum două ore în perimetrul parcurilor de unde au închiriat bicicleta. Cei dornici să facă o plimbare vor trebui să știe să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulație, să aibă un comportament decent și să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcționare.

            "Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat şi – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă (şi) pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut