Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Peste 1.000 de animale de companie sterilizate gratuit în Sectorul 1

Publicat: 08.04.2010

Peste 1.000 de câini şi pisici de rasă comună din Sectorul 1 au fost sterilizați gratuit, din iunie 2009 până în prezent, în cadrul programului iniţiat de Primăria Sectorului 1, prin Serviciul Poliţia Animalelor.

Administrația locală a demarat, încă din iunie 2008, un amplu program de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de companie care nu sunt de rasă pură, acţiune ce își propune prevenirea înmulţirii numărului de animale abandonate pe domeniul public.

Pentru proprietarii de animale, persoane vârstnice sau nedeplasabile, Serviciul Poliţia Animalelor asigură transportul gratuit al animalelor.

Programările se fac telefonic la cele două Centre de Asistenţă Sanitar-Veterinară Socială, tel. 021/668.36.47 – pentru centrul situat în str. Pajurei nr.13 – şi tel.  021/233.05.27 –  pentru centrul din str. Gârlei nr. 2 – după cum urmează: luni şi miercuri între orele 0800-1630,  marţi şi joi 1000-1830, vineri 0800-1400. De asemenea, se mai pot face programări şi la sediul Serviciului Poliţia Animalelor din şos. Odăi, nr. 3-5, la tel. 021/490.40.07.

Mai mult, prin cele două centre, Primăria Sectorului 1 oferă și servicii de asistență sanitar-veterinară la tarife reduse. Cabinetele veterinare oferă astfel de servicii pentru animale de companie şi economice ai căror proprietari au domiciliul stabil în Sectorul 1.

Serviciile oferite de aceste centre sunt: consultaţii şi tratamente, deparazitări interne şi externe, vaccinări câini şi pisici la cerere, diverse intervenţii chirurgicale, investigaţii paraclinice cu aparatura din dotare, ecografii animale de companie etc.

Tot pentru posesorii de animale de companie, Primăria Sectorului 1 a amenajat sute de puncte de distribuţie (cutii metalice, inscripţionate cu mesaje de atenţionare, de unde pot fi procurate, gratuit, pungi şi mănuşi din plastic) pe aleile din jurul parcurilor Regina Maria, Kiseleff, Herăstrău și în zonele Şoseaua Nordului, DN1 (Bucureşti-Ploieşti), Elena Văcărescu, Arcul de Triumf. În perioada următoare, administraţia locală va amplasa astfel de cutii în majoritatea zonelor aglomerate ale Capitalei, necesarul de pungi fiind completat în permanență.

Persoanele care îşi plimbă animalele de companie în zonele unde Primăria Sectorului 1 a amenajat puncte de distribuţie a pungilor din plastic şi nu au asupra lor materialele necesare pentru curăţarea dejecţiilor fiziologice, riscă amenzi.

Totodată, pentru a împiedica abandonul animalelor pe domeniul public și pentru a responsabiliza deţinătorii de animale de rasă comună cu privire la obligaţiile ce le revin, Primăria Sectorului 1 a demarat în luna octombrie 2009 campania de identificare a câinilor și pisicilor. Câinii şi pisicile din Sectorul 1 sunt monitorizaţi de poliţiştii comunitari prin microcipuri și crotalii pentru o identificare mai ușoară a proprietarilor, în cazul în care aceștia se pierd de stăpâni.

Primăria Sectorului 1 este prima administrație din țară care a înființat, la începutul anului 2008, Serviciul Poliția Animalelor. Acest serviciu a fost conceput ca o structură nouă care să vină în întâmpinarea cetăţenilor pe linie de prevenire a relelor tratamente aplicate animalelor şi protecţia acestora, cuprinzând structuri vizând prevenirea maltratării, intervenţii operative şi medicină veterinară.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut