Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Peste 1000 de utilizatori unici accesează zilnic rețelele gratuite de wireless din parcurile Sectorului 1

Publicat: 07.08.2014

Rețelele gratuite de wireless introduse de Primăria Sectorului 1 în parcurile din această zonă administrativă se bucură de un deosebit succes în rândul bucureștenilor. Peste 1000 de utilizatori unici navighează zilnic, gratuit, pe internet în cele patru parcuri în care administrația locală a introdus această facilitate.

Cei mai mulți utilizatori de internet se înregistează în Parcul Bazilescu, urmat de Parcul Kiseleff și Parcul Regina Maria.

Începând din această vară, Primăria Sectorului 1 a introdus rețea gratuită de wireless în parcul Kiseleff (zona cuprinsă între Str. Barbu Ştefănescu Delavrancea şi Şos. Kiseleff), Parcul Bazilescu (zona cuprinsă între Teatrul de Vară, Str. Subcetate şi Bd. Bucureştii Noi), Parcul Venus (zona Splaiul Independenţei, lângă Opera Română) și Regina Maria.

Accesul la internet este liber, fără parolă, însă site-urile cu conţinut nerecomandat minorilor şi conexiunile care facilitează pirateria de materiale protejate prin drepturi de autor sunt restricţionate.

"Parcurile reprezintă o oază de sănătate pentru noi toţi şi sunt cartea de vizită a Sectorului 1 de Verde. Ca urmare a investițiilor pe care le-am realizat în ultimii ani, ele sunt o alternativă ideală de petrecere a timpului liber pentru bucureșteni. Parcurile din această zonă administrativă oferă astăzi nu numai relaxare și aer curat, ci și acces gratuit la internet. În secolul XXI internetul a devenit o necesitate pentru tineri și nu numai, fapt dovedit și de succesul pe care îl înregistrează în rândul bucureștenilor rețelele gratuite de wireless din parcurile pe care le administrăm", afirmă Primarul Andrei Chiliman.

Echipamentele folosite sunt de ultimă generaţie, fiind similare cu cele care au constituit reţeaua oficială wireless a Jocurilor Olimpice de la Londra. Aceste tipuri de echipamente, care au deservit aproximativ 350.000 de utilizatori în Londra, oferă bucureştenilor cea mai plăcută experienţă de navigare pe internet, fie că este folosit un smartphone, o tabletă sau un laptop.

Conexiunea internaţională la internet este realizată la o viteză de transfer de 10 Mb/secundă, iar pentru conexiunea metropolitan viteza disponibilă este de 100 Mb/secundă. Echipamentele instalate suportă un număr minim de 1000 de conexiuni simultane pentru fiecare locaţie în parte, astfel încât posibilitatea supraaglomerării este minimă.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut