Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Peste 2.500 de câini și pisici sterilizați gratuit în Sectorul 1

Publicat: 14.09.2010
            Peste 2.500 de câini şi pisici de rasă comună din Sectorul 1 au fost sterilizați gratuit de către Serviciul Poliţia Animalelor, în cadrul unui amplu program iniţiat de Sectorul 1 al Municipiului București încă din iunie 2008.
            Programul de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor din Sectorul 1 care nu sunt de rasă pură își propune prevenirea înmulţirii numărului de animale abandonate pe domeniul public.

Proprietarii de animale de companie care doresc să-și sterilizeze câinii sau pisicile se pot programa telefonic la unul dintre cele două Centre de Asistenţă Sanitar-Veterinară Socială: centrul situat în str. Pajurei nr.13 – tel. 021/668.36.47 și centrul din str. Gârlei nr.2 – tel.  021/233.05.27 – după cum urmează: luni şi miercuri între orele 0800-1630,  marţi şi joi 1000-1830, vineri 0800-1400. De asemenea, se mai pot face programări şi la sediul Serviciului Poliţia Animalelor din şos. Odăi, nr. 3-5, la tel. 021/490.40.07.

În plus, pentru proprietarii de animale, persoane vârstnice sau nedeplasabile, Serviciul Poliţia Animalelor asigură transportul gratuit al animalelor.

Totodată, pentru a împiedica abandonul animalelor pe domeniul public și pentru a responsabiliza deţinătorii de animale de rasă comună cu privire la obligaţiile ce le revin, Sectorul 1 al Municipiului București a demarat în luna octombrie 2009 campania de identificare a câinilor și pisicilor. Câinii şi pisicile din Sectorul 1 sunt monitorizaţi de poliţiştii comunitari prin microcipuri și crotalii pentru o identificare mai ușoară a proprietarilor, în cazul în care aceștia se pierd de stăpâni. Până în prezent, peste jumătate dintre străzile din Sectorul 1 au fost inventariate de către agenții comunitari, fiind luate în evidență peste 7.000 de animale.

Mai mult, prin cele două centre, Sectorul 1 al Municipiului București oferă și servicii de asistență sanitar-veterinară la tarife reduse. Cabinetele veterinare oferă astfel de servicii pentru animale de companie şi economice ai căror proprietari au domiciliul stabil în Sectorul 1. Serviciile oferite de aceste centre sunt: consultaţii şi tratamente, deparazitări interne şi externe, vaccinări câini şi pisici la cerere, diverse intervenţii chirurgicale, investigaţii paraclinice cu aparatura din dotare, ecografii animale de companie etc.

Tot pentru posesorii de animale de companie, Sectorul 1 al Municipiului București a amenajat sute de puncte de distribuţie (cutii metalice, inscripţionate cu mesaje de atenţionare, de unde pot fi procurate, gratuit, pungi şi mănuşi din plastic) pe aleile din jurul parcurilor Regina Maria, Kiseleff, Herăstrău și în zonele Şoseaua Nordului, DN1 (Bucureşti-Ploieşti), Elena Văcărescu, Arcul de Triumf, necesarul de pungi fiind completat zilnic.

Persoanele care îşi plimbă animalele de companie în zonele unde Sectorul 1 al Municipiului București a amenajat puncte de distribuţie a pungilor din plastic şi nu au asupra lor materialele necesare pentru curăţarea dejecţiilor fiziologice, riscă amenzi.

Sectorul 1 al Municipiului București este prima administrație din țară care a înființat, la începutul anului 2008, Serviciul Poliția Animalelor. Acest serviciu a fost conceput ca o structură nouă care să vină în întâmpinarea cetăţenilor pe linie de prevenire a relelor tratamente aplicate animalelor şi protecţia acestora, cuprinzând structuri vizând prevenirea maltratării, intervenţii operative şi medicină veterinară.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut