Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Peste 4.000 de câini și pisici sterilizați gratuit în Sectorul 1

Publicat: 14.06.2011
           Peste 4.000 de câini şi pisici de rasă comună din Sectorul 1 au fost sterilizați gratuit de către Serviciul Poliţia Animalelor, în cadrul unui amplu program iniţiat de Primăria Sectorului 1 încă din iunie 2008.

           Programul de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor din Sectorul 1 care nu sunt de rasă pură își propune prevenirea înmulţirii numărului de animale abandonate pe domeniul public. Pentru proprietarii de animale, persoane vârstnice sau nedeplasabile, Serviciul Poliţia Animalelor asigură transportul gratuit al animalelor.

           Locuitorii Sectorului 1 care dețin animale de companie și care doresc să-și sterilizeze câinii sau pisicile se pot programa telefonic la unul dintre cele două Centre de Asistenţă Sanitar-Veterinară Socială: centrul situat în str. Pajurei nr.13 – tel. 021/668.36.47 și centrul din str. Gârlei nr.2 – tel.  021/233.05.27 – după cum urmează: luni şi miercuri între orele 08.00-16.30,  marţi şi joi 10.00-18.30, vineri 08.00-14.00. De asemenea, se mai pot face programări şi la sediul Serviciului Poliţia Animalelor din şos. Odăi, nr. 3-5, la tel. 021/490.40.07.

           Prin cele două centre, Primăria Sectorului 1 oferă și servicii de asistență sanitar-veterinară la tarife reduse. Cabinetele veterinare oferă astfel de servicii pentru animale de companie ai căror proprietari au domiciliul stabil în Sectorul 1. Serviciile oferite de aceste centre sunt: consultaţii şi tratamente, deparazitări interne şi externe, vaccinări câini şi pisici la cerere, sterilizări/castrări, diverse intervenţii chirurgicale etc. Prin intermediul cabinetelor au fost acordate peste 2000 de consultații și tratamente.

            Totodată, pentru a împiedica abandonul animalelor pe domeniul public și pentru a responsabiliza deţinătorii de animale de rasă comună cu privire la obligaţiile ce le revin, Sectorul 1 al Municipiului București a demarat în luna octombrie 2009 campania de identificare a câinilor și pisicilor. Câinii şi pisicile din Sectorul 1 sunt monitorizaţi de poliţiştii locali prin microcipuri și crotalii pentru o identificare mai ușoară a proprietarilor, în cazul în care aceștia se pierd de stăpâni. Până în prezent, peste jumătate dintre străzile din Sectorul 1 au fost inventariate de către agenții locali, fiind luate în evidență peste 7.000 de animale.

           Tot pentru posesorii de animale de companie, Primăria Sectorului 1 a amenajat sute de puncte de distribuţie (cutii metalice, inscripţionate cu mesaje de atenţionare, de unde pot fi procurate, gratuit, pungi şi mănuşi din plastic) pe aleile din jurul parcurilor Regina Maria, Kiseleff, Herăstrău și în zonele Şoseaua Nordului, DN1 (Bucureşti-Ploieşti), Elena Văcărescu, Arcul de Triumf, necesarul de pungi fiind completat zilnic. Persoanele care îşi plimbă animalele de companie în zonele în care administrația locală a amenajat puncte de distribuţie a pungilor din plastic şi nu au asupra lor materialele necesare pentru curăţarea dejecţiilor fiziologice, riscă amenzi.

           Începând cu această primăvară, campaniile de adopție a câinilor fără stăpân au revenit în parcurile din Sectorul 1. Zeci de câini, adunaţi de pe străzile Sectorului 1 şi adăpostiţi la Centrul „Odăi", îşi aşteaptă nerăbdători noii stăpâni. Câinii oferiţi spre adopţie sunt vaccinaţi, sterilizaţi, le-au fost montate microcipuri şi au carnete care dovedesc că sunt clinic sănătoşi. Actele de adopţie sunt întocmite pe loc, câinii putând fi preluaţi de potenţialii proprietari chiar din parc. Până în prezent, în cele peste 20 de ediții ale campaniei de adopție, peste 700 de câini maidanezi au început o viață nouă alături de familiile adoptive. Bucureștenii care vor să adopte un câine maidanez o pot face și direct de la adăpostul din Şos. Odăi de luni până vineri între orele 09°°-14°°.

           Primăria Sectorului 1 este prima administrație din țară care a înființat, la începutul anului 2008, Serviciul Poliția Animalelor. Acest serviciu a fost conceput ca o structură nouă care să vină în întâmpinarea cetăţenilor pe linie de prevenire a relelor tratamente aplicate animalelor şi protecţia acestora, cuprinzând structuri vizând prevenirea maltratării, intervenţii operative şi medicină veterinară.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut