Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Precizări referitoare la situația de la Piața Matache

Publicat: 14.06.2024

Având în vedere solicitările reprezentanților mass-media referitoare la situația de la Piața Matache, Serviciul Imagine și Cultură a fost împuternicit să vă comunice următoarele:

Primăria Sectorului 1 a elaborat în cursul anului 2023, împreună cu arhitecți de renume, cu membrii ai comunității din zonă, comercianții din piață și societatea civilă, un proiect esențial pentru locuitorii Sectorului 1 și pentru istoria acestui oraș: proiectul de reconstruire al Pieței Matache și de revitalizare a cartierului Buzești – Berzei.

După cemajoritatea din Consiliul Local Sector 1 a blocat timp de mai multe luni adoptarea sa,  acest proiect important pentru refacerea și renașterea întregii zone a fost aprobat de către Consiliul Local Sector 1 în data de 28 decembrie 2023, în ultima ședință din anul trecut. Însă amendamentele propuse și adoptate de către majoritatea consilierilor au făcut imposibilă punerea în aplicare a proiectului. Menționăm faptul că inclusiv Instituția Prefectului Municipiului București a constatat existența unor elemente de nelegalitate în hotărârea adoptată de către Consiliul Local Sector 1 și a solicitat modificarea acesteia.

Potrivit proiectului, punctul central al întregii investiții l-ar fi constituit Hala Matache (Subsol + Parter), unde Primăria Sectorului 1 urma să integreze elemente din construcția originală și care ar fi păstrat destinația de piață agro-alimentară. Prin acest proiect, administrația locală a Sectorului 1 și-a propus să atragă aici producătorii din jurul Capitalei.

Pentru revitalizarea zonei din jurul pieței, Primăria Sectoruluiu 1 ar fi implementat cele mai bune modele din alte capitale europene: zece spații comerciale (Subsol + Parter+ Terasă circulabilă), parcare subterană – 165 de locuri de parcare (12 locuri vor avea stații de încărcare electrică), locuri de parcare pentru biciclete, spații verzi, mobilier stradal adecvat stilului arhitectural, trotuare etc.

Toate pavilioanele pieței urmau să fie imobile cu o performanţă energetică foarte ridicată, cu un consum de energie aproape egal cu zero. Important: accesul auto ar fi fost interzis în interiorul întregii zone.

Serviciul Imagine și Cultură

E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut