Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primăria Sectorului 1 a dat startul depunerii proiectelor culturale dedicate Centenarului Marii Uniri

Publicat: 21.12.2017

Sectorul 1 al Municipiului București are plăcerea de a lansa programul de finanțare nerambursabilă "Centenar Pentru Toți sesiunea 2017-2020".

Persoanele fizice autorizate și persoanele juridice de drept privat  pot depune, începând de astăzi, proiectele culturale dedicate Centenarului Marii Uniri. Dosarele de participare se depun, în plic închis, la Registratura Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr.9, până în data de 20 februarie 2018, ora 16:30, cu mențiunea "Proiect Program Centenar pentru Toți – sesiunea 2017-20120". Acestea pot fi transmise și prin poștă, în plic închis, cu confirmare de primire, până la aceeași dată limită.

Acordarea de finanţări nerambursabile de către Consiliul Local Sector 1 dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918 se realizează pe bază de selecţie de oferte culturale din domeniile: cultură scrisă, artele spectacolului, educație, patrimoniu imaterial, arte plastice și arte vizuale.

Bugetul total alocat de Primăria Sectorului 1 pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri este de 13.500.000 de lei plus TVA  pentru perioada 2018-2020 (câte 4.500.000 de lei/an).

Valoarea maximă a finanțării acordate pentru o ofertă culturală este de 600.000 de lei plus TVA.

Finanțarea se acordă numai în condițiile existenței unei surse de finanțare proprii sau atrase ale beneficiarului finanțării, în cuantum de cel puțin  10% din costul total al proiectului, cu excepția celor care aplică în secțiunea "Susținerea Debutului – încurajarea inițiativelor persoanelor fizice sau persoanelor juridice de drept privat recent autorizate, respectiv înființate, pentru a desfășura activități culturale", pentru care nu este necesară cota minimă de cofinanțare.

După depunerea acestor proiecte va exista o selecție a celor mai reprezentative, care va fi realizată de către o comisie formată dintr-un număr impar de membrii,  și care va funcționa sub autoritatea Primăriei Sectorului 1. Această comisie, va fi formată din reprezentanți ai autorității finanțatoare și din specialiști cu o vechime de minimum 3 ani de practică în domeniul pentru care se organizează sesiunea de finanțare. Specialiștii nu pot face parte din categoria personalului angajat prin contract individual de muncă încheiat cu autoritatea finanțatoare, iar numărul acestora trebuie să fie mai mare decât numărul reprezentanților autorității.

Formularul cererii de finanțare și declarația pe propria răspundere pot fi descărcate de pe site-ul www.primariasector1.ro, Secțiunea Programe și Proiecte, Subsecțiunea Centenar 2017-2020. Tot aici persoanele interesate pot consulta Hotărârea Consiliului Local Sector 1, nr.409/2017, privind acordarea de finanțare nerambursabilă prin programul "Centenar pentru toți, sesiunea 2017- 2020"  și anexele acesteia.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut