Primăria Sectorului 1 a declanşat operaţiunea de ridicare a chioşcurilor neautorizate
Duminică, 6 mai ac., angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public şi ai Direcţiei Inspecţie Sector 1 au declanşat operaţiunea de ridicare a chioşcurilor neautorizate şi a celor care nu se încadrau în modelele stabilite prin vot de către reprezentanţii vânzătorilor pe domeniul public al Sectorului 1. Până în acest moment au fost ridicate un număr de 24 de chioşcuri situate în zonele Magheru, Bulevardul Iancu de Hunedoara şi Dorobanţi. De asemenea, un număr de 8 chioşcuri situate în aceleaşi zone au fost ridicate de proprietarii acestora. După ridicare acestea au fost transportate la depozitul ADP situat pe şoseaua Odai, de unde vor putea fi recuperate de proprietarii lor, după achitarea costurilor de ridicare şi transport. Acţiunea de ridicare a chioşcurilor va continua şi în perioada următoare în celelalte zone ale sectorului.
În prima jumătate a anului 2006 au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanţii vânzătorilor pe domeniul public al Sectorului1, în urma cărora aceştia au stabilit prin vot modelele de chioşcuri agreate la nivelul sectorului. Este vorba despre 4 modele, două de chioşcuri pentru comercializarea florilor (unul de 4 mp.şi unul de 6 mp.) şi două pentru comercializarea cărţilor şi ziarelor(unul de 3,2 mp. şi unul de 6 mp.).Chioşcurile se caracterizează prin unitatea cromatică şi prin încadrarea într-un model tip, diferenţa majoră fiind dimensiunea. Facem precizarea că proprietarii nu sunt obligaţi să deţină instalaţie de aer condiţionat, instalarea acesteia rămânând la alegerea proprietarilor. Voinţa exprimată prin vot a proprietarilor de chioşcuri s-a concretizat în Hotărârea Consiliului Local Sector 1 nr.346/26.09. 2006. Consiliul Local Sector 1 nu a impus un model de chioşc, ci modelul ales a fost rezultatul voinţei liber exprimate a reprezentanţilor proprietarilor de chioşcuri.
După adoptarea Hotărârii de Consiliu Local, proprietarii de chioşcuri au depus la Primăria Sectorului 1 cereri pentru eliberarea proiectului de chioşc destinat activităţilor de comerţ stradal. Această cerere a fost aprobată numai pentru proprietarii care deţineau autorizaţie de comerţ pe domeniul public. Cuprinsul cererii tip conţine şi obligaţiile pe care proprietarii de chioşcuri din Sectorul 1 le au: să aleagă singuri producătorul chioşcului, Primăria Sectorului 1 neimpunând un producător anume, să suporte personal cheltuielile ocazionate de execuţia şi amplasarea chioşcului, să respecte întocmai proiectul ales de reprezentanţii lor, în caz contrar neavând permisiunea de amplasare a chioşcului pe domeniul public al Sectorului 1, să amplaseze chioşcul până la data de 31.03.2007, să nu ofere planul de execuţie altor persoane fizice sau juridice şi să respecte toate obligaţiile existente şi până acum, conform acordului de comercializare. Nerespectarea cumulativă a acestor obligaţii conduce automat la anularea Avizului de ocupare a domeniului public şi a Avizului de comercializare pe domeniul public.
"Întreaga operaţiune a avut un caracter democratic şi transparent. Reprezentanţii proprietarilor, au ales modelul de chioşc, iar fiecare proprietar în parte a fost liber să aleagă producătorul chioşcului. Obiectivul Primăriei Sectorului 1 îl constituie derularea unui comerţ civilizat în perimetrul sectorului. Termenul de 31 martie 2007 până la care proprietarii trebuiau să amplaseze noile chioşcuri a fost unul rezonabil, în condiţiile în care Hotărârea de Consiliul Local a fost adoptată în data de 26 septembrie 2006. Mai mult, am hotărât să-i mai păsuim pe proprietari încă o lună. Aceştia au fost somaţi în repetate rânduri să intre în legalitate. Cei care nu s-au conformat acestei hotărâri vor trebui să suporte rigorile ei", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.
Lasă un răspuns