Primăria Sectorului 1 a finalizat modernizarea şi consolidarea Spitalului de Arşi
Investiţiile făcute de Primăria Sectorului 1 pentru consolidarea şi reabilitarea Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, au transformat această unitate medicală în cea mai modernă clinică de profil din România.
Spitalul de Arşi, situat pe Calea Griviţei nr.218, a fost redat oficial circuitului medical, vineri, 27 februarie, 2009, în prezenţa Primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman.
Pentru siguranţa pacienţilor şi a actului medical, spitalul a fost consolidat, fiind adus la coeficientul corespunzător de asigurare seismică şi a fost dotat cu echipamente medicale şi instalaţii pentru utilităţi de ultimă generaţie.
Investiţia, începută în urmă cu doi ani, a totalizat 8.972.465,180 lei, 68,63% din fonduri provenind de la bugetul local al Sectorului 1, iar 31,37% de la Banca Mondială.
Totodată, numai din fonduri de la Bugetul Local al Sectorului 1, a fost reamenajat Compartimentul de Radiologie, care a fost adus la parametri optimi de funcţionare şi a fost reparat acoperişul corpului D al spitalului. Valoarea totală a acestei investiţii a fost de 334.340,091 lei.
"Investiţia de la Spitalul de Arşi permite derularea unui act medical de calitate, de nivel european, spitalul fiind gata oricând şi în orice situaţie să facă faţă accidentelor colective de muncă cu specific de arsuri, în limita celor 70 de paturi existente", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.
De asemenea, la Spitalul de Arşi se află în plină desfăşurare lucrările de sistematizare a curţii, de refacere a gardului, a spaţiilor verzi precum precum şi a staţiei de oxigen.
Informaţii de background
Începând cu anul 2005 Primăria Sectorului 1 a început un amplu program de consolidare şi modernizare a celor opt spitale pe care le administrează. În acest scop, în ultimii patru ani, au fost alocaţi de la bugetul local al Sectorului 1 peste 78 milioane lei, din care 28 de milioane în 2008.
Începând cu anul 2008, Primăria Sectorului 1 oferă gratuit, prin Centrul Medical Caraiman, servicii medicale persoanelor cu venituri reduse. Situat pe strada Caraiman nr. 33 A, într-o clădire modernă, consolidată şi reabilitată complet, centrul medical deschis de Primăria Sectorului 1 are 17 cabinete medicale, dotate cu instrumente şi echipamente de ultimă generaţie: şapte cabinete de stomatologie, cabinet de oftalmologie, oto-rino-laringologie, medicină de familie, planificare familială, radiologie, ambulanţă socială, chirurgie generală, psihiatrie, ginecologie şi analize de citologie şi îngrijire vârtsnici la domiciliu. „Pentru Primăria Sectorului 1, investiţiile în sănătate sunt esenţiale. Am început, încă din 2005, consolidarea şi modernizarea spitalelor pe care le administrăm. Obiectivul acestui amplu program de investiţii îl reprezintă transformarea celor opt spitale aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 în clinici moderne, cu aparatură de ultimă generaţie, în care actul medical să se desfăşoare în condiţii de siguranţă atât pentru medici cât şi pentru pacienţi", a mai declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman
|
Lasă un răspuns