Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primăria Sectorului 1 a redeschis ”Grădinița de Vară”

Publicat: 13.07.2010
           Peste 120 de copii din Sectorul 1 s-au înscris la Grădinița de Vară, proiect inițiat de administrația locală pentru a veni în sprijinul părinților bucureșteni.
           Pentru al doilea an consecutiv, Grădinţa de Vară funcţionează în cadrul unităţii preşcolare nr. 206 din Sectorul 1 (Str. C-tin Disescu, nr. 37), unde preșcolarii iau parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă.

Micuţii sunt împărţiţi pe grupe şi participă la aceleaşi activităţi ca şi în timpul anului şcolar: sunt învăţaţi să facă figurine ikebana, să deseneze, să picteze, să modeleze și fac plimbări în parc și excursii atât în București, cât și în afara Capitalei.

În această vară, preșcolarii înscriși la cursurile Grădiniței de Vară vor face excursii la Pârâul Rece, Prăpăstiile Zărneștilor, Vulcanii Noroioși și vor vizita importante obiective culturale și de agrement din București: Muzeul Satului, Muzeul Național de Geologie, Grădina Zoologică, Parcul Herăstrău, Parcul Kiseleff etc.

Programul vine în întâmpinarea nevoilor părinţilor cu program extrem de încărcat, deoarece preşcolarii pot rămâne la grădiniţă de la ora 08.00 până la 18.00 chiar şi în vacanţa de vară.

"Investiţiile în educaţie sunt investiţii în viitor. Pentru că înţelegem importanţa actului educaţional în dezvoltarea individuală, investim în mod constant în educaţie, fie că este vorba de modernizarea şi consolidarea unităţilor de învăţământ sau de implementarea a diverse programe educaţionale: grădiniţa de vară, grădiniţa de weekend, programul after school etc", a declarat Primarul Sectorului1, Andrei Chiliman.

Un alt proiect pe care Primăria Sectorului 1 îl va derula pentru preșcolari este "Grădiniţa de Weekend", gândit pentru părinţii care vor un weekend liber. Aceştia îi vor putea trimite pe copii la grădiniţă, tot în intervalul orar 08.00-18.00. La acest program vor participa cadre didactice şi se va lucra pe centre de interese, pe metoda proiectelor.

În Sectorul 1 există şi o grădiniţă cu program săptămânal (str. Frumoasă, nr. 24) pentru diferite categorii de persoane: medici care au ture de gardă, angajaţi care au multe deplasări în ţară, cadre militare, muncitorii care lucrează în trei schimburi etc. Alocaţia de hrană e singura obligaţie de plată a părinţilor, restul cheltuielilor fiind decontate de primărie.

În prezent, în Sectorul 1 se află cele mai multe centre after-school din Capitală: în aproape 70% din unităţile de învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial există programul after-school care oferă posibilitatea elevilor să ia masa de prânz, să se odihnească după terminarea cursurilor, să-şi facă lecţiile sub îndrumarea profesorilor şi să practice diverse sporturi. Un astfel de centru se află la Şcoala nr. 1 „Sfinţii Voievozi", unde cei mici beneficiază de un pedagog care le supraveghează temele, fac meditaţii la limba engleză, la care se adaugă activităţile sportive, precum şi alte activităţi de recreere.

În perioada următoare, Primăria Sectorului 1 intenţionează să extindă aceste proiecte, pentru a veni în sprijinul părinţilor cu program încărcat.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut