Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primaria Sectorului 1 acorda facilitati persoanelor cu dizabilitati

Publicat: 08.11.2004
Primaria Sectorului 1 continua sa acorde facilitati si ajutoare financiare tuturor categoriilor de persoane cu dizabilitati, domiciliate pe raza sectorului 1, în conformitate cu Legea nr. 519/ 2002 pentru punerea în aplicare a OUG nr. 102/ 1999 privind protectia speciala si încadrarea în munca a persoanelor cu dizabilitati.
Astfel, minorii cu dizabilitati au dreptul la alocatie dubla precum si la un abonament RATB si Metrou, pentru toata perioada de valabilitate a Certificatului de handicap.
Totodata, se acorda 12 calatorii SNCFR pentru copiii cu handicap grav cât si pentru însotitorii acestora si 6 calatorii SNCFR pentru copiii cu handicap accentuat si pentru însotitori lor. De asemenea, minorii primesc si scutire pentru abonamentul telefonic.
Adultii care prezinta toate formele handicap au aceleasi facilitati asemeni minorilor, cu mentiunea ca însotitorii persoanelor cu handicap accentuat nu beneficiaza de calatorii gratuite la transportul SNCFR.
Pentru prelungirea acestor facilitati cât si pentru întocmirea unor dosare noi, presoanele interesate se pot adresa Serviciului Asistenta Sociala pentru Persoanele cu Handicap al Directiei Generale de Asistenta – Sector 1.
Anuntam, totodata, ca se pot solicita detalii si la TEL VERDE 0800 8000 62 aflat la aceasta directie, care are sediul în b-dul Maresal Averescu nr. 17, sectorul 1, Bucuresti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut