Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primaria Sectorului 1 asigura asistenta pentru mamele abuzate

Publicat: 10.10.2004
Primaria Sectorului 1 a înfiintat în acest an Centrul de Asistenta pentru Mamele Abuzate, prin care autoritatile locale vin, înca o data, în sprijinul persoanelor aflate în situatie critica.
Centrul exista prin efortul Administratiei Locale a sectorului 1 care ofera suport financiar si care primeste sprijinul Asociatiei „Diaconia”, aflata sub patronajul Patriarhiei Române.
De serviciile acestui Centru se poate beneficia prin intermediul Directiei Generale de Asistenta Sociala – Sectorul 1, respectiv a Serviciului Prevenire Abandon si Asistenta Sociala a Familiei si Copilului, dar si prin Circa de Politie Nr.5, prin policlinicile „Titan” si „Munposan” si prin parohiile din Capitala, cu care Primaria Sectorului 1 a încheiat un protocol de colaborare.
Persoanele/mamele care intra în acest centru trebuie sa poata demonstra ca au fost supuse violentei fizice de catre partener – sa fie vizibile efectele acesteia sau sa i se faca dovada printr-un concediu medical eliberat de medicul de familie – apoi semneaza un Contract de Rezidenta prin care îsi asuma responsabilitatea ca nu are boli transmisibile si nici psihice si, totodata, ia act de Regulamentul de Ordine Interioara, pe care se obliga sa-l respecte pe toata perioada de rezidenta.
Centrul are o capacitate de primire, pentru o perioada de maximum trei luni, pentru 7 mame si 40 de copii.
Persoanelor rezidente în Centrul de Asistenta pentru Mamele Abuzate li se acorda camere individuale, primesc zilnic trei mese si beneficiaza de consiliere psihologica, juridica, moral-religioasa si de asistare sociala ampla ca rampa de lansare pentru reintegrarea sociala.
Biroul de presa


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut