Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primăria Sectorului 1 implementează sistemul de asistență medicală „Brățara Vieții”

Publicat: 09.08.2023

150 de persoane vârstnice din Sectorul 1 sunt astăzi mai în siguranță, iar familia și aparținătorii lor sunt mai liniștiți, datorită sistemului de asistență medicală "Brățara Vieții". Programul este implementat de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu probleme de sănătate.

Prin acest sistem, la mâna pacientului este montată o brățară pe care o va purta 24 de ore din 24. Totodată, beneficiarului îi va fi pus la dispoziție un telefon care va trimite un semnal de alertă la Centrul de Telemonitorizare al Complexului Multifuncțional Caraiman, funcțional non-stop. În situația în care pacientul se simte rău și consideră că are nevoie de asistență medicală va apăsa pe butonul roșu al brățării, iar telefonul asociat acesteia va apela instant Centrul de Telemonitorizare. La primirea alertei, specialiștii evaluează gravitatea cazului și declanșează procedurile pentru acordarea asistenței medicale de către medicii Complexului Caraiman. De acest program se ocupă opt ambulanțe și cinci medici.

"Am prezentat personal și am recomandat acest program în timpul vizitelor făcute în cadrul asociațiilor de proprietari din sector. Sunt mulți cetățeni care mi-au spus că în blocurile lor au fost bătrâni singuri care puteau fi salvați dacă ar fi avut acest sistem", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Programul este gratuit pentru pensionarii și salariații din Sectorul 1 care au un venit mai mic de 2.500 lei, pentru șomeri, persoane beneficiare de venit minim garantat, persoane cu handicap sau instituționalizate în centrele rezidențiale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, precum și în cazul altor categorii de persoane care nu au calitatea de asigurat.

Pe bază de abonament, de sistemul de teleasistență, teleurgență și telemedicină "Brățara vieții" pot beneficia contra cost și alte categorii de persoane din Sectorul 1.

Pensionarii care au pensia cuprinsă între 2.501 și 3.500 lei și salariații cu un salariu net între 2.501 și 3.500 lei /membru de familie, pentru a beneficia de acest sistem, trebuie să achite un tarif social, care reprezintă 50% din costul standard al abonamentului.

Pensionarii cu pensia de peste 3.500 lei și salariații cu salariul net de peste 3.500 lei/membru de familie vor trebui să achite tariful integral al abonamentului, adică 20 lei pe lună sau 200 lei pe an.

Pentru informații suplimentare, puteți apela numărul de telefon 0762.251.002, de luni până joi, între orele 8.00-16.30, sau vineri, între orele 8.00-14.00.

Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut