Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primăria Sectorului 1 își asumă Declarația privind principiile de guvernare deschisă

Publicat: 21.03.2018

Promovarea transparenței și încurajarea participării cetățenilor, printre valorile asumate

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, în ședința de astăzi, asumarea Declaraţiei privind principiile de guvernare deschisă la nivelul Sectorului 1.

Prin această Declarație, Primăria Sectorului 1 se angajează să respecte și să promoveze următoarele principii de guvernare deschisă:

A. promovarea transparenței prin publicarea în format deschis a informațiilor de interes public și a seturilor de date aferente acestora;
B.  respectarea și încurajarea participării cetățenilor;
C. colaborarea cu membrii comunității (cetățeni, organizații non-guvernamentale, mediu academic, mediu privat) și alte autorități sau instituții publice;
D. împărtășirea experienței dobândite;
E. asigurarea unui cadru procedural pentru implementarea acțiunilor necesare respectării principiilor de guvernare deschisă.

"Am aderat la Declarația privind principiile de guvernare deschisă, deoarece îmi doresc o apropiere și mai mare a administrației locale de cetățean și nevoile acestuia. Transparența este un semn de normalitate și de respect pentru comunitatea locală, care, prin  vot, ne-a învestit cu încrederea ei să administrăm treburile Sectorului 1. Deja am luat mai multe măsuri de transparentizare a activității în Primăria Sectorului 1, printre care amintesc faptul că ședințele de Consiliu Local pot fi urmărite în direct pe site-ul primăriei", afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă este un acord internațional ce vizează angajarea guvernelor în promovarea transparenței, combaterea corupției și utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare și dialogul cu cetățenii.
Guvernul României a aderat la această inițiativă în anul 2011, iar în aprilie 2012, a aprobat prin Memorandum participarea României la Open Governement Partnership și primul plan național de acțiune pentru implementarea angajamentelor asumate, pentru perioada 2012-2014.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/319.10.13/int.205
E-mail : presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut