Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primăria Sectorului 1 redeschide ”Grădinița de Vară”

Publicat: 23.06.2010
          Bucureştenii din Sectorul 1 îşi pot duce şi în vara aceasta, pentru al doilea an consecutiv, copiii la grădiniţă pe durata vacanţei mari. Preşcolarii pot fi înscrişi la Grădiniţa nr. 206, unde vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă.
            Încă de anul trecut, Grădiniţa nr. 206 a organizat programul „Grădiniţa de Vară", pe care îl va continua și în acest an începând cu data de 1 iulie. Până în prezent, la "Grădinița de Vară" s-au înscris peste 70 de copiii din Sectorul 1.

Programul vine în întâmpinarea nevoilor părinţilor şi copiilor, deoarece preşcolarii pot rămâne la grădiniţă de la ora 08.00 până la 18.00 chiar şi în vacanţa de vară. În funcţie de numărul de solicitări, educatorii formează grupe de copii, care vor avea aceleaşi activităţi ca în timpul anului şcolar: vor învăţa să picteze, să modeleze, vor învăța ikebana şi vor face excursii.

Anul trecut, datorită vremii frumoase, elevii care au participat la „Grădiniţa de Vară" au putut ieşi zilnic cu educatoarele în parc.

„Ne-am gândit să le oferim posibilitatea şi părinţilor care nu au cu cine să-şi lase copiii în vacanţă să poată veni la noi la grădiniţă. Anul trecut am avut 30 de copii, o grupă formată din preșcolari din Sectorul 1 şi nu numai. Copiii au fost foarte încântaţi, la fel şi părinţii, pentru că unii, deşi nu aveau micuții la grădiniţa noastră, i-au înscris apoi aici. Părinţii nu au fost nevoiţi să plătească sume suplimentare, ci doar obişnuita contribuţie pentru hrană", a declarat directoarea Grădiniţei nr. 206, Petronela Pătraşcu.

Un alt proiect al Primăriei Sectorului 1 destinat preșcolarilor este "Grădiniţa de Weekend", gândit pentru părinţii care vor un weekend liber. Aceştia îi pot trimite pe copii la grădiniţă, în același interval orar. La acest program participă cadre didactice şi se lucrează pe centre de interes, pe metoda proiectelor.

În Sectorul 1 există şi o grădiniţă cu program săptămânal (str. Frumoasă, nr. 24) pentru diferite categorii de persoane: medici care au ture de gardă, angajaţi care au multe deplasări în ţară, cadre militare, muncitorii care lucrează în trei schimburi etc. Alocaţia de hrană e singura obligaţie de plată a părinţilor, restul cheltuielilor fiind decontate de primărie.

În prezent, în Sectorul 1 se află cele mai multe centre after-school din Capitală: în aproape 70% din unităţile de învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial există programul after-school care oferă posibilitatea elevilor să ia masa de prânz, să se odihnească după terminarea cursurilor, să-şi facă lecţiile sub îndrumarea profesorilor şi să practice diverse sporturi. Un astfel de centru se află la Şcoala nr. 1 „Sfinţii Voievozi", unde cei mici beneficiază de un pedagog care le supraveghează temele, fac meditaţii la limba engleză, la care se adaugă activităţile sportive, precum şi alte activităţi de recreere.

În perioada următoare, Primăria Sectorului 1 intenţionează să extindă aceste proiecte, pentru a veni în sprijinul părinţilor cu program încărcat.

Direcția de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut