Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primăria Sectorului 1 salută inițiativa Municipalității de a reveni la valoarea taxelor de parcare la nivelul anului trecut

Publicat: 06.01.2010
         Primăria Sectorului 1 salută inițiativa Municipalității de a reveni la valoarea taxelor de parcare la nivelul anului 2009. Administrația locală sector 1 a militat pentru menținerea valorii taxelor și impozitelor locale, deoarece decizia de majorare a acestora este nerealistă pe timp de criză, când puterea de cumpărare a populației a cunoscut o scădere substanțială.
             Majorarea taxelor şi impozitelor în vreme de criză înseamnă faliment pentru categoriile sociale defavorizate.

"Se invocă inflaţia din ultimii trei ani, dar nu se ţine cont de faptul că puterea de cumpărare a populaţiei este aceeaşi cu cea din ultimii cinci ani. Se majorează impozitele în condiţiile în care pensiile şi salariile nu au cunoscut creşteri substanţiale, iar, mai nou, numărul persoanelor trimise în şomaj creşte dramatic. În plus, majorarea impozitelor, cu orice procent, înseamnă de fapt o creştere pur teoretică a veniturilor. Vor fi încasări doar pe hârtie, nu şi în realitate, primul efect fiind doar creşterea numărului de datornici la bugetul local", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Mărind baza de impozitare, Guvernul bagă în faliment categoriile sociale defavorizate. Baza de impozitare este stabilită de Guvern, prin Codul Fiscal. Este dreptul autorităţilor locale să stabilească valoarea finală a impozitelor, însă pornind de la baza de impozitare stabilită de Guvern, prin Codul Fiscal. Odată mărită această bază, primele categorii afectate sunt pensionarii şi persoanele cu venituri reduse. Implicit şi bugetul local, pentru că, deşi, teoretic, încasările vor fi mari, ele vor rămâne doar pe hârtie, nu şi în realitate.

"Militez pentru menţinerea valorii impozitelor pe următorul principiu: mai bine un impozit mai mic, dar pe care să-l încasăm, decât impozite mai mari, dar care să rămână doar venituri pe hârtie", a mai precizat Primarul Andrei Chiliman.

Biroul de Presă

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut