Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primăria Sectorului 1 și Romprest colectează selectiv deșeurile direct de la cetățeni

Publicat: 04.08.2010

Deșeurile reciclabile generate de asociațiile de proprietari din Sectorul 1 sunt colectate selectiv, direct de la domiciliu, de către Compania Romprest, prestatorul serviciului de salubritate din această zonă administrativă.

În cadrul programului "Pre-Colectează selectiv la tine acasă!", au fost incluse până în prezent 260 de asociații de proprietari din zonele Ion Mihalache, Calea Griviței, Bucureștii Noi, Turda, Av. Mareșal Averescu, Nicolae Titulescu, Banu Manta, Dinicu Golescu, Iacob Felix etc.

Angajaţii companiei de salubritate acţionează la 436 de scări de bloc, pentru 34.000 de locatari din 16.000 de apartamente pentru colectarea selectivă a deșeurilor din hârtie & carton, plastic & metal și sticlă.

În acest scop, au fost distribuiți către asociațiile de proprietari saci de culoare albastră pentru colectarea materialelor din hârtie și carton, saci galbeni pentru materialele plastice (folii şi PET-uri) și saci de culoare verde pentru sticle şi borcane.

"Am inițiat programul de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile direct de la cetățeni deoarece grija pentru mediu începe de la noi de acasă. Vrem să avem siguranţa că deşeurile ajung să fie reciclate, nu aruncate la groapa de gunoi. E de datoria noastră să protejăm mediul înconjurător şi să păstrăm oraşul curat pentru a avea grijă de sănătatea noastră, a copiilor noştri şi a generaţiilor viitoare!", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Programul de colectare pe categorii se desfăşoară astfel: materialele plastice se adună luni, sticlele – miercuri, iar vineri cele din hârtie şi carton.

"Pre-Colectează selectiv la tine acasă!" este un program ce a fost implementat inițial, în luna octombrie a anului 2009, prin care Compania Romprest a distribuit gratuit saci dedicați pre-colectarii selective (hârtie & carton, plastic & metal și sticlă) către asociațiile de locatari din Sectorul 1, ce au tubulatură în vederea evacuării deșeurilor.

Mai mult, Compania Romprest a amplasat pe domeniul public, în 140 de puncte fixe (zone aglomerate din sector: parcuri, mari intersecţii), recipiente moderne destinate colectării diferențiate a celor trei tipuri de deşeuri: hârtie şi carton, mase plastice și metal şi sticlă.

De asemenea, toate unitățile de învățământ din Sectorul 1 (grădinițe, școli, licee) beneficiază de un program de colectare selectivă (hartie-carton, plastic).

Tot pentru protejarea mediului înconjurător, Primăria Sectorului 1 a început încă din primăvara anului 2008 şi colectarea selectivă a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice. Campania are loc în a doua duminică a fiecărei luni, iar în cadrul acesteia cetăţenii sectorului 1 pot depozita în faţa imobilului de domiciliu televizoarele, radiourile, frigiderele, maşinile de spălat sau alte echipamente electrocasnice vechi, care le ocupă inutil spaţiul în locuinţe.

Colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor conduc la economisire de energie, reducerea poluării, scăderea cantităţii de gunoi depozitată şi dau naştere unei materii prime secundare. Aceste măsuri sunt absolut necesare în condiţiile în care o pungă de plastic se degradează natural în 500-1000 de ani, iar o tonă de deşeuri de hârtie valorează cât cinci arbori de 80-100 de ani.

Direcţia de Comunicare a Primăriei Sectorului 1

Tel. fix: 021/222.36.24

Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă

E-mail: presa.primaria1@gmail.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut