Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primăria Sectorului 1 vă invită la Balul Bucovinei

Publicat: 23.11.2017

Primăria Sectorului 1 vă invită sâmbătă, 25 noiembrie 2017, începând cu ora 16:00, în Piața Amzei (Sala Centrală) din București, la Balul Bucovinei.

Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Alexandru Brădățan, Angelica Flutur, Felicia Oblesniuc, Silvana Rîciu, Casian Balabasciuc, Ansamblul Huțulca, Cetina din Vamă, Plaiurile Pojorâtei și Ansamblul Vatra Moldoviței, condus de doamna profesoară Ilaria Pușcă, vor oferi un spectacol de muzică și dansuri populare, pentru a readuce în memoria colectivă importanța istorică a unirii fostului Ducat al Bucovinei cu Regatul României.

Pe data 28 noiembrie 1918, a avut loc proclamarea unirii Bucovinei cu România, moment istoric important în făurirea statului național unitar român, alături de unirea anterioară a Basarabiei – la 27 Martie – şi de unirea ulterioară a Transilvaniei, la 1 Decembrie 1918.
Congresul General al Bucovinei înștiința astfel puterile Antantei că locuitorii acestui teritoriu au decis să revină la vechile hotare, respectiv la Regatul României, "în virtutatea drepturilor popoarelor de a-şi hotărî singure soarta".

Un regal de folclor, tradiții și obiceiuri cu bucate tradiționale și chef românesc va avea loc în centrul Bucureștiului, sâmbătă 25 noiembrie, începând cu ora 16:00. Pentru crearea unei atmosfere deosebite Primăria Sectorului 1 îi încurajează pe participanți să vină îmbrăcați în costum național sau să aducă cu ei un tricolor.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural al Sectorului 1: www.facebook.com/ccsector1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut