Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primăria Sectorului 1 va moderniza lifturile din blocurile reabilitate termic

Publicat: 15.02.2018

Programul este rezultatul unei legi votate de Parlament la inițiativa primarului Dan Tudorache

Imobilele reabilitate termic din Sectorul 1 vor beneficia de ascensoare mai sigure și economice. La inițiativa Primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, Parlamentul a votat Legea nr. 231/2017 – modificarea şi completarea OUG nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.

Noul cadru legal permite primăriilor modernizarea/înlocuirea componentelor ascensoarelor la blocurile reabilitate termic: înlocuirea principalelor componente de funcționare (uși de acces, cutii de comandă, sisteme de tracțiune,  a mecanismelor de acţionare electrică etc.).

"În 2017, m-am bătut pentru modificarea legii în sensul ca administrațiile locale să aibă posibilitatea de a încheia lucrările de eficientizare energetică cu modernizarea lifturilor. Noi, la Sectorul 1, având posibilitatea de a susține financiar asemenea lucrări, vom demara în 2018 acest program", afirmă primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Primăria Sector 1 va demara în 2018 procedurile investiționale pentru inventarierea lifturilor din această zonă administrativă și pentru identificarea soluțiilor tehnice de înlocuire a componentelor care pun în pericol siguranța locatarilor. Din bugetul pe anul 2018, a fost alocată pentru documentația necesară acestui proiect suma de 150.000 de lei.

Atenție! Repararea lifturilor rămâne obligatorie!

Primăria Sectorului 1 atrage atenția asociațiilor de proprietari din blocurile reabilitate termic că sunt obligate să-și facă în continuare reviziile și reparațiile necesare la lifturile din proprietatea lor, până la demararea programului. Nerespectarea acestei obligații poate atrage sancțiunea cu amendă din partea autorităților competente și pune în pericol siguranța locatarilor.

Consiliul Local Sector 1 a aprobat în ședința de astăzi proiectul de buget aferent anului 2018. Veniturile bugetului general centralizat al Sectorului 1 sunt de 1.453.775,14 mii lei.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut