Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primarul Andrei Chiliman a dispus amendarea tuturor persoanelor din Sectorul 1 care nu respectă condițiile de deținere a câinilor comunitari adoptați

Publicat: 05.09.2013

Primăria Sectorului 1 a dispus verificarea tuturor persoanelor care au adoptat câini comunitari din adăpostul Sectorului 1 și a autorizat Poliţia Locală să aplice amenzi de 1000 RON, pentru cazurile în care se constată că aceşti câini nu sunt ținuți în condiţiile prevăzute de lege.

"Consider că a venit momentul să dăm o mai mare importanţă sancţionării falșilor iubitori de animale, care nu îşi îndeplinesc obligaţiile asumate în raport cu comunitatea", afirmă primarul Andrei Chiliman. 

Deși statisticile plasează Sectorul 1 ca fiind sectorul cu cele mai puține persoane mușcate de câini comunitari (32 de persoane în primele patru luni ale acestui an), chestiunea câinilor fără stăpân nu este nici pe departe rezolvată, aceasta fiind identificată de locuitori ca una dintre principalele probleme cu care se confruntă.

În anul 2009 a fost înfiinţată Poliţia Animalelor din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 este prima și singura primărie de sector care a construit un adăpost pentru adunarea câinilor fără stăpân, adăpostul depășind în capacitate pe cel al Primăriei Generale. Primăria Sectorului 1 a susţinut campanii de promovare şi încurajare a adopţiilor de câini. Din cei aproximativ 6000 de câini comunitari strânși de pe străzi de Poliția Animalelor, în ultimii cinci ani, doar aproximativ 1000 au fost adoptaţi.

"Concluzia la care am ajuns, după atâtea concesii şi experimente, este că soluţia corectă la această problemă, soluție pe care trebuie să o acceptăm, este eutanasierea câinilor fără stăpân nerevendicaţi sau neadoptaţi de nimeni. Optez pentru un termen mai lung de păstrare a animalelor fără stăpân în adăpost de la data înregistrării lor, bine determinat însă de lege, măsură însoţită de campanii de informare publică şi de susţinere a adopţiei, organizate de către primărie", declară primarul Andrei Chiliman.

Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut