Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primarul Dan Tudorache a dat startul programului „Grădinița de Vacanță”, finanțat integral de la bugetul local al Sectorului 1

Publicat: 01.07.2019

Opt  grădinițe cu  nouă sedii sunt deschise în această vară pentru 725 de preșcolari din Sectorul 1

Primarul Dan Tudorache a dat startul, în această dimineață, la sediul Grădiniței nr. 248 – Strada Arthur Vîrtejeanu nr. 15, programului "Grădinița de Vacanță" pentru vara anului 2019, finanțat integral de la bugetul local al Sectorului 1. Pentru părinții care nu au cu cine să-și lase copiii în perioada vacanței mari, opt grădinițe din Sectorul 1, cu nouă sedii, sunt deschise în perioada 01 iulie-30 august, în fiecare zi de luni până vineri.

Având în vedere succesul de care s-a bucurat programul în cursul anilor trecuți și  ținând seama de numeroasele solicitări primite din partea părinților, Primăria Sectorului 1 a decis să suplimenteze numărul de locuri alocate programului "Grădinița de Vacanță". Astfel 725 de preșcolari care învață în grădinițele de stat din Sectorul 1 pot merge la grădiniță pe perioada verii față de 650, anul trecut. Finanțarea proiectului de 55 de lei/zi/preșcolar, din care 15 lei/zi/preșcolar pentru hrană și 40 de lei/zi/preșcolar pentru activități educaționale va fi asigurată integral de la bugetul Sectorului 1.

  "Sectorul 1 este sectorul copiilor! Încă de la începutul mandatului de primar am investit  în educația copiilor noștri, fie că vorbim de investiții în infrastructura școlară, fie de investiții în programe extrașcolare complete și atractive. Programul <<Grădinița de Vacanță>> răspunde unei probleme reale a părinților care nu au cu cine să-și lase în supraveghere copiii de vârstă preșcolară pe timpul zilelor lucrătoare din cursul vacanței de vară. La grădiniță copiii mănâncă sănătos, sunt supravegheați de educatori dedicați și participă la activități diverse specifice vârstei lor. Totul gratuit pentru părinți, întregul proiect fiind finanțat integral de la bugetul local al Sectorului 1", afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Unitățile de învățământ preșcolar din Sectorul 1 deschise în această vară sunt următoarele: Grădinița nr. 46 – Strada Marmurei nr.13-15 (125 de locuri), Grădinița nr.52 – Strada Docenților nr.5 (100 de locuri), Grădinița nr. 116 – Strada Mendeleev nr. 27 (100 de locuri), Grădinița nr. 206 – Strada Witting nr. 14 (50 de locuri), Grădinița nr. 206 – Strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 156 (50 de locuri), Grădinița nr. 222 – Strada Arad nr. 38 (125 de locuri), Grădinița nr. 248 – Strada Arthur Vîrtejeanu nr. 15 (50 de locuri), Grădinița nr. 283 – Strada Ficusului nr. 25 (75 de locuri) și Grădinița "Steaua" – Strada Ion Inculeț nr. 5-7 (50 de locuri).

Pe toată perioadă derulării programului "Grădinița de Vacanță", copiii vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă. În timpul vacanței de vară preșcolarii vor participa la activități extra-curriculare și extrașcolare diverse: muzică, pictură, teatru, cercuri de creație, inițiere în lucrul cu calculatorul, excursii tematice etc.

Serviciul Imagine și Relații cu Mass-Media
Tel. fix: 021.319.10.13/int.151
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut