Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primarul Dan Tudorache a depus o coroană de flori în memoria eroilor aerului

Publicat: 20.07.2016

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a participat în această dimineață la ceremonia militară și religioasă organizată la Monumentul Eroilor Aerului din Capitală, cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Cu această ocazie, edilul Sectorului 1 a depus o coroană de flori în memoria eroilor aerului care s-au jertfit în cele două războaie mondiale pentru apărarea suveranității și independenței României.

"Această importantă sărbătoare, îmi oferă plăcutul prilej să adresez salutul meu și al comunității Sectorului 1 tuturor celor care slujesc cu atâta profesionalism și dăruire aviația românească. Cinstirea eroilor aerului este un gest de respect și recunoștință pentru cei care s-au jertfit pentru ca România să fie astăzi un stat independent și suveran, membru cu drepturi depline al Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice", a declarat  Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

În fiecare an, pe 20 iulie, țara noastră sărbătorește Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, prilej cu care sunt organizate ceremonii religioase și militare în memoria eroilor aviatori. În această zi este sărbătorit, potrivit calendarului liturgic ortodox, și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, care a fost ales în anul 1913 de militarii aviatori ca "patron al aviației''. 

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut