Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primarul Dan Tudorache cere dezamorsarea BOMBEI ECOLOGICE din Sectorul 1

Publicat: 21.07.2016

Rampa ecologică Chiajna – București constituie o veritabilă bombă ecologică pentru locuitorii din cartierele mărginașe ale Sectorului 1. Ca urmare a numeroaselor sesizări primite din partea locuitorilor din cartierele Pajura, Bucureștii Noi, Chitila, zona Șoselei de Centură, Străulești privind calitatea proastă a aerului, o echipă de specialiști ai Primăriei Sectorului 1 s-a deplasat în regim de urgență la fața locului și a constatat că toate sesizările sunt întemeiate.

Disconfortul olfactiv din aceste zone este, cel mai probabil, provocat, de rampa ecologică Chiajna – București (groapa de gunoi IRIDEX), care funcționează din anul 1999, pe strada Poiana Trestiei nr. 17-27 din Sectorul 1 al Capitalei.

"Solicit Gărzii de Mediu să ia în regim de urgență toate măsurile pentru a obliga proprietarii acestei gropi să nu pună în pericol sănătatea locuitorilor Sectorului 1. Groapa de gunoi IRIDEX trebuie să se încadreze, în cel mai scurt timp posibil, în parametrii de mediu prevăzuți de legislația în vigoare. În calitate de edil al Sectorului 1 voi apăra întotdeauna interesele cetățenilor din această zonă administrativă și voi face tot ce ține de mine pentru a obliga această societate să nu mai afecteze calitatea aerului din aceste cartiere", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Mai mult, în urma monitorizării calității aerului inițiată de Garda Națională de Mediu, începând cu data de 23 mai 2016, s-a constatat depășiri ale nivelului de hidrogen sulfurat în zonele afectate de disconfortul olfactiv.

Din nefericire, legislația în domeniu este extrem de defavorabilă administrațiilor locale, în condițiile în care doar autoritatea centrală – Ministerul Mediului și autoritățile din subordinea sa – au competență de supraveghere și control în ceea ce privește protecția atmosferei, respectiv calitatea aerului.

  

 Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut