Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primarul Dan Tudorache: Propunem Ministerului Sănătății două variante pentru redeschiderea secției ATI de la Spitalul de Arși

Publicat: 28.07.2016

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, propune Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, două variante pentru redeschiderea Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, care a fost închisă în urmă cu două săptămâni.

Reabilitarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși ar putea fi realizată rapid, în maxim două luni, însă acest lucru ar include doar rezolvarea deficiențelor constatate de către inspectorii Direcției de Sănătate Publică București, care au dus la suspendarea activității secției ATI și care se regăsesc în procesul verbal de constatare a condițiilor igienico-sanitare. În acest termen nu se poate realiza decât dotarea celor cinci camere ale secției ATI cu un sistem de climatizare ultramodern, cu pereți din inox achiziționați din străinătate, precum și cu uși glisante din inox. Însă, dacă ministrul Sănătății va dori ca acest departament să fie modificat complet, realizându-se o secție după cele mai înalte standarde, cu cameră complet sterilă, inclusiv a aerului, atunci lucrările ar putea dura și șase luni.

"Fiind vorba despre ministerul de resort, care cunoaște cel mai bine nevoile sistemului medical din România, am propus ministrului Vlad Voiculescu cele două variante pentru deschiderea secției ATI de la Spitalul de Arși. Nu ne rămâne decât să așteptăm răspunsul Ministrului Sănătății în ceea ce privește varianta pentru care optează. Primăria Sectorului 1 va suporta din bugetul local toate costurile investițiilor de la secția ATI a Spitalului de Arși, indiferent de varianta aleasă de ministerul de resort", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Informații de background:
Primăria Sectorului 1 a investit constant în modernizarea și consolidarea Spitalului de Arși. Lucrările de consolidare a acestei clinici au fost finalizate în anul 2009, cu fonduri de la bugetul local și de la Banca Mondială. Totodată, administrația locală a finalizat în anul 2014 modernizarea blocului operator a acestui spital.
În prezent, Primăria Sectorului 1 are în administrare patru spitale, toate de anvergură națională : "Grigore Alexandrescu", Spitalul de Urgență "Floreasca", Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice și Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică și Arsuri.
Menționăm că Primăria Sectorului 1 are competență doar în ceea ce privește infrastructura spitalicească, aparatura și actul medical fiind atributul exclusiv al ministerului de resort.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut