Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, face următoarele precizări referitoare la subiectul privind excedentul bugetar:

Publicat: 18.01.2008
  Chestiunea aşa-zişilor bani necheltuiţi din buget este o falsă problemă. Regret că cei care au scris despre această poveste nu s-au ostenit să verifice cifrele reale.
 

„Chestiunea aşa-zişilor bani necheltuiţi din buget este o falsă problemă. Regret că cei care au scris despre această poveste nu s-au ostenit să verifice cifrele reale.

Adevărata problemă a bucureştenilor este alta: Primăria Capitalei – care a avut, în 2007, un buget de peste 53.000 de miliarde de lei vechi, a raportat un excedent de 950 de miliarde de lei vechi. Eu nu întreb de ce nu „a cheltuit" cele 950 de miliarde de lei vechi, ci pe ce s-au cheltuit 52.000 miliarde de lei vechi?(adică aproape 1,5 miliarde euro).

Pentru că, deşi Dl. Videanu ne promitea că vom circula pe străzi noi la începutul toamnei 2007, mare parte din ele nu sunt nici acum asfaltate.

Nu avem pe unde circula. Nu avem parcări. Avem, în schimb, proiecte fantasmagorice pe hârtie şi pe carton. Plătite! Avem aglomeraţie în trafic şi mari bulevarde prost asfaltate. Plătite!

Diferenţa între mine şi alţii este că eu NU cheltuiesc banii cetăţenilor pentru a-mi îmbogăţi prietenii, şi nici pe artificii de imagine. Nu arunc banii ca să pun de zece ori borduri! Nu arunc banii pe brazi de Cartea Recordurilor! Nu-l „despăgubesc" pe Constanda! Nu plătesc SF-uri, fie ele studii de fezabilitate sau doar proiecte science-fiction!

Am cheltuit banii cetăţenilor numai pe investiţii necesare, la preţul corect. Nu am umflat cheltuielile, dupa modelul Primăriei Capitalei, prin modificări repetate ale indicatorilor tehnico-economici!

Cetăţenii Sectorului 1 aveau nevoie de străzi, apă şi canalizare, spaţii verzi, locuri de joacă, şcoli şi grădiniţe, biserici ori soluţii de fluidizare a traficului. Acolo sunt banii cetăţenilor!

Din 2004, când am preluat Sectorul 1, bugetul nostru s-a triplat. Din aceşti bani am asfaltat peste 700 de străzi, am reamenajat parcurile şi spaţiile verzi, am consolidat şi renovat şcoli, spitale, biserici, am înfiinţat noi grădinţe, am asigurat legea şi ordinea în Sector. Am cheltuit banii cetăţenilor pe lucrurile de care ei aveau nevoie!

Nu am plătit munca nefăcută, aşa cum a facut Adriean Videanu cu asfaltările marilor bulevarde! Noi am terminat reabilitarea străzilor secundare la termen (15 noimbrie 2007) şi le vom plăti în februarie 2008. Primaria Capitalei NU a terminat lucrările nici până acum, deşi le-a plătit până pe 31 decembrie! Suma de 1.282 miliarde lei vechi – şi nu 2.000 de miliarde lei vechi, aşa-zisa suma necheltuită de Primăria Sectorului 1 – reprezintă, în cea mai mare parte a ei, tocmai contravaloarea investiţiilor în infrastructură, pe care le vom plăti în februarie".

Andrei Ioan Chiliman, Primarul Sectorului 1


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut