Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache – discuții privind o posibilă înfrățire între Washington și Sectorul 1

Publicat: 15.03.2018

Educația și infrastructura, alte subiecte abordate în cadrul întâlnirii cu doamna viceprimar al orașului Washington, Ahnna Smith
 
În cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii, Primarul Dan Tudorache a demarat discuțiile cu doamna viceprimar al orașului Washington, Ahnna Smith, privind procedurile necesare pentru o posibilă înfrățire cu Sectorul 1.

Aceste discuții vor fi dezvoltate într-o întâlnire ulterioară între oficialitățile celor două unități administrative.

De asemenea, în cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre modalitățile prin care administrația locală a orașului Washington gestionează situația din școlile publice și din infrastructură, precum și modul de implicare a acesteia în dezvoltarea unor programe educaționale și de pregătire profesională.

"Am inițiat un dialog permanent cu administrația locală din Washington care se va concretiza într-o cooperare menită să contribuie mai ales la creșterea calității serviciilor publice aflate în atribuțiile Primăriei Sectorului 1", spune Primarul Dan Tudorache.  

Informații de background

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, se află în această săptămână într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, ocazie cu care a demarat negocierile cu reprezentanții uneia dintre cele mai cunoscute instituții medicale din Statele Unite ale Americii – Spitalul "Johns Hopkins" – din Baltimore, Maryland, pentru stabilirea unui parteneriat strategic cu spitalele din Sectorul 1. Parteneriatul are ca obiect derularea unor programe de schimb de experiență profesională (stagii efectuate de medicii din Sectorul 1 la Spitalul "Johns Hopkins", precum și de colegii lor americani, la instituțiile medicale din sector).

Colaborarea medicală româno-americană va fi axată pe două specialități de a căror îmbunătățire calitativă România are mare nevoie: bolile cardiovasculare (principala cauză a deceselor în țara noastră) și tratamentul arsurilor. În acest sens, Primarul Sectorului 1 a purtat discuții cu Dr. Salim Aziz, profesor de chirurgie cardiacă la Universitatea "George Washington", medic cu o vastă experiență și pe zona clinică, și pe zona administrativă.

Primarul Sectorului 1 s-a întâlnit și cu Todd Stottlemyer, director executiv al "Inova Personalized Health", una dintre cele mai mari companii private din domeniul medical și unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul local al Capitalei S.U.A., Washington. Pe tot teritoriul Statelor Unite, "Inova" deține 100 de unități spitalicești la care lucrează peste 10.000 de angajați.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/319.10.13/int.205
E-mail : presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut