Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
e.primarias1.ro
Caută
Limbă

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache: „Le adresez consilierilor USR și PNL un apel public la decență și la responsabilitate față de cetățenii din Sectorul 1, care așteaptă de la noi rezultate concrete ale activității noastre, și nu circ politic ieftin”

Publicat: 26.04.2018

Punctul de vedere al primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, referitor la situația de blocaj înregistrată, astăzi, în ședința Consiliului local al Sectorului 1:

    "Astăzi, reprezentanții USR și ai PNL au dat o probă de politicianism ieftin, blocând ședința Consiliului local al Sectorului 1. Pretextul sau obiectivul – bătaia pentru postul de președinte de ședință. În virtutea faptului că, împreună, cele două partide dețin majoritatea locurilor de consilier (14 din 27), în ședința din data de 29 martie, prin vot democratic, președintele de ședință a fost ales  reprezentantul USR, dl. Oliver Păiuș. Numai că, deși a fost ales pentru O ȘEDINȚĂ, urmând ca, astăzi, procedura să fie repetată, cele două partide au pretins, în virtutea unei erori materiale, că dl. Păiuș a fost desemnat, în martie, președinte pentru trei luni.
Numărându-și voturile și constatând că au numai 12 (în virtutea notabilei absențe de la începutul ședinței a doamnei Clotilde Armand), USR și PNL au respins alegerea unui nou președinte, ceea ce a blocat activitatea consiliului. Aveam pe ordinea de zi proiecte importante, precum preluarea în administrare și modernizarea unor cinematografe de referință pentru București, precum Patria și Giulești. Aveam pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care solicităm Consiliului General trecerea unor străzi principale în administrarea noastră, ca să le putem asfalta și moderniza.

    În exercitarea mandatului meu de primar, am adoptat, în relația cu  Consiliul local, o abordare constructivă, neconflictuală și orientată către administrație, care trebuie să fie mai presus de diferențele politice. Mă străduiesc să-i conving pe toți, indiferent de culoarea politică, că este mult mai important să construim și să rezolvăm problemele din sector, decât să ne războim între noi. Aceasta nu înseamnă că, dacă apar blocaje generate de reaua-credință politicianistă, nu voi reacționa corespunzător. Pot înțelege atacurile nedrepte la persoana mea, jocurile de imagine la televizor sau pe facebook. Ele fac parte din jocul democratic firesc. Dar nu pot înțelege și nu pot admite blocarea funcționării administrației publice din sector.  

    Pe acest temei, le atrag atenția colegilor din USR și PNL că, în absența unui președinte de ședință, Consiliul local este blocat. Le pun în vedere faptul că voi uza de toate prerogativele și mijloacele pe care mi le pune la dispoziție legea pentru a debloca Consiliul local al Sectorului 1. Le adresez un apel public la decență și la responsabilitate față de cetățenii din Sectorul 1, care așteaptă de la noi rezultate concrete ale activității noastre, și nu circ politic ieftin.  Politicianismul și bătaia permanentă pe și între majorități nu rezolvă problemele unei comunități, ci le agravează". 

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/319.10.13/int.205
E-mail: presa.primaria1@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut